AcasăNewsBogatii Spaniei, taxati suplimentar

Bogatii Spaniei, taxati suplimentar

Jose Luis Zapatero ia bani de la bogati ca sa sustina economia Spaniei

Situatia economica alarmanta a determinat Executivul Spaniei, condus de Jose Luis Zapatero, sa reinstaureze taxa pe avere.

Jose Luis Zapatero ia bani de la bogati ca sa sustina economia Spaniei

Abolit in 2008, chiar inainte de declansarea crizei mondiale, impozitul suplimentar pe avere revine in peisajul Spaniei, pe fondul stagnarii prelungite a economiei. „Criza economica ne-a fortat sa reintroducem taxa, aplicand astfel principiul echitatii, astfel incat cei care au mai mult sa fie taxati si sa contribuie mai mult la iesirea tarii din recesiune”, se mentioneaza intr-un comunicat al Guvernului Zapatero. Prin noua taxa, socialistii spera sa aduca la buget peste un miliard de euro, in conditiile in care tinta de deficit pentru acest an, de 6 la suta, pare din ce in ce mai greu de atins.

De asemenea, guvernantii au precizat ca taxa nu se aplica spaniolilor din clasa de mijloc, ci acelor persoane care au active de peste 700.000 de euro in conturi, actiuni, imobiliare. „Estimam ca numarul celor impozitati va fi de circa 160.000 de oameni”, au mai precizat reprezentantii guvernului.

author avatar
Adelina Ionicel
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger