AcasăNewsBogatii britanici folosesc Romania ca sa scape de impozite

Bogatii britanici folosesc Romania ca sa scape de impozite

Departamentul vamal si fiscal din Marea Britanie investigheaza acuzatii potrivit carora milionari britanici s-ar folosi de organizatii de caritate din Romania pentru a eluda impozitele pe donatii mari.

Ministrul Justitiei, Ken Clarke, a dezvaluit inselatoria vineri, punand sub semnul intrebarii nivelul de supraveghere al organizatiilor de caritate din foste tari comuniste, informeaza ziarul britanic Daily Mail in editia de sambata. „Daca nu se stabileste un plafon privind donatiile caritabile, o multime de contabili foarte inteligenti ar putea recurge la o mare ingeniozitate vizand organizatiile de caritate, pentru a vedea ce se poate obtine acolo””, a declarat Clarke. „Cea mai mare parte este filantropie, desigur, dar poti infiinta un trust caritabil in unele tari din Europa de Est. Te poti scuti de o multime de impozite britanice procedand astfel””, a precizat el

Ken Clarke

Surse bine plasate declara ca impozitul controversat pe marile venituri al ministrului britanic de finante George Osborne a vizat partial persoanele fizice bogate care dau bani pentru organizatii de caritate din Europa de Est, in special din Romania, pentru a reduce facturile fiscale, releva ziarul britanic.

Se crede ca o mare parte din bani nu este utilizata in scopuri caritabile, si, in unele cazuri, isi gaseste drumul inapoi la donatori. In ultimii ani, o suma mare de bani a fost colectata in Marea Britanie pentru organizatii de caritate din Romania dupa dezvaluirea tratamentului brutal la care au fost supusi orfani si copii cu handicap, potrivit Daily Mail.

Ministerul de Finante este de parere ca unii donatori directioneaza sume mari unor organizatii de caritate „suspecte” din Romania pentru a obtine scutire fiscala in Marea Britanie. Ei folosesc apoi donatiile originare pentru a-si finanta propriile interese de afaceri.

Chief finance officer /CFO/ Ian Theodoreson a cerut Trezoreriei sa faca deosebirea intre donatii pentru organizatii de caritate britanice legitime si organizatii de caritate si bani transferati unor organizatii straine.

author avatar
Ciprian Purice
206 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger