AcasăNewsBoeing-o mare dezamăgire, patronul Tesla-un geniu

Boeing-o mare dezamăgire, patronul Tesla-un geniu

În vervă la  Forumul Economic Mondial de la Davos, Donald Trump a criticat producătorul aeronautic Boeing, în schimb a avut numai cuvinte de laudă pentru miliardarul Elon Musk, creatorul maşinilor electrice Tesla şi al companiei spaţiale SpaceX.

”Boeing este pentru mine o mare, mare decepţie. Acum un an era unul dintre cele mai mari grupuri din lume şi, deodată, s-au întâmplat atâtea lucruri. Sunt atât de dezamăgit de Boeing, toate acestea au un impact enorm”, a mărturisit Trump. O declaraţie care vine după ce Boeing a anunţat marţi că modelul 737 MAX nu va fi autorizat să zboare din nou mai devreme de jumătatea anului în curs, ceea ce va creşte şi mai mult pierderile generate de oprirea acestui aparat de la zbor în primăvara anului trecut, în urma a două catastrofe aeriene soldate cu 346 de morţi.

Efectele acestei crize a companiei Boeing asupra investiţiilor, comerţului şi bursei acumulate în primul trimestru al anului în curs ar putea avea un impact negativ de 0,5% asupra PIB-ului SUA. Acelaşi Trump i-a adus un omagiu patronului Tesla, pe care l-a numit “unul dintre marile noastre genii”   şi a cerut “să fie apăraţi marii investitori din istorie”. „El este bun la rachete, de fapt. Nu am mai văzut motoare care să aterizeze fără aripi, fără nimic. Ele aterizează „Am fost îngrijorat pentru el, deoarece este unul dintre marile noastre genii. Trebuie să ne protejăm geniul. Trebuie să îl protejăm pe Thomas Edison şi trebuie să protejăm toate geniile, care au inventat becul, roata şi toate acestea El este unul dintre cei mai inteligenţi dintre noi, iar noi vrem să îi preţuim pe aceşti oameni”, a spus preşedintele american, care a salutat activitatea Musk cu Tesla, care va deschide „o foarte mare uzină” în SUA.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger