AcasăNewsBoc!Boc! Guvernul asigura FMI ca Romania bate pasul pe loc!

Boc!Boc! Guvernul asigura FMI ca Romania bate pasul pe loc!

emil-boc-fmi-avionPremierul Emil Boc viseaza la vremuri in care economia Romaniei isi va lua avant

„Desigur, nu este inca timpul de a ciocni sampanie si a sarbatori. Obiectivul nostru este sa mentinem ritmul reformelor, sa evitam greselile anului 2008 si sa consolidam cresterea economica. Provocarea noastra consta in a nu face niciun pas inainte, sa fim foarte precauti si sa nu ne intoarcem la populism”, le-a spus, luni,  premierul Emil Boc oficialilor FMI.

emil-boc-fmi-avion
Premierul Emil Boc viseaza la vremuri in care economia Romaniei isi va lua avant. Pana atunci, obiectivul Guvernului este: "Niciun pas inainte!"

Impreuna cu ministrul Finantelor, Emil Boc i-a primit, la Palatul Victoria, cu membrii delegatiei FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

In fata jurnalistilor, Emil Boc a avut cu oficialii straini o scurta discutie in care le-a explicat ca a dorit ca presa sa aiba acces, pentru putine minute, astfel incat sa obtina „imagini noi” cu delegatia FMI, seful delegatiei Fondului la Bucuresti, Jeffrey Franks, spunand ca este bine ca jurnalistii au putut intra, deoarece membrii delegatiei si-au schimbat garderoba.

„Am schimbat hainele de iarna, acum le avem pe cele de vara”, a spus Franks, citat de Mediafax.

Jeffrey Franks l-a asigurat pe Emil Boc ca FMI apreciaza eforturile Guvernului de a respecta programul convenit si a creste din punct de vedere economic.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti in perioada 20 iulie – 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

In luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Atunci, FMI a pus la dispozitia Romaniei o prima transa in valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger