AcasăNewsBoc: USL vrea sa castige meciul cu goluri din ofsaid

Boc: USL vrea sa castige meciul cu goluri din ofsaid

Fostul prim ministru Emil Boc este de parere ca USL face orice este posibil ca regulile privind validarea referendumului sa fie modificate in favoarea lor astfel incat sa castige „cu goluri din ofsaid”.

Emil Boc, fost premier si actual primar al Clujului, a declarat, marti, ca referendumul ar trebui invalidat, motivand ca, oricat ar dori USL sa modifice regulile de validare a acestuia, social liberalii nu pot castiga „cu goluri din ofside”.

„Nu poti, dupa ce s-a terminat referendumul, sa vii sa spui: <<stiti, nu-mi convin regulile pe care tot eu le-am stabilit, vreau sa le schimb, dupa ce jocul s-a terminat>>. Ar fi exact ca la fotbal, unde inaintea unui meci se stie ca acele goluri marcate din ofsaid nu se pun la rezultatul final, pierzi cu unu la zero meciul, ai dat in timpul meciului doua goluri din ofsaid si acum vii si spui dupa ce s-a terminat meciul: stiti, eu as vrea ca acele goluri din ofsaid sa se puna la rezultat si sa castig eu cu doi la unu”, a declarat acesta pentru RFI.

Fostul prim ministru a adaugat ca exista toate argumentele legale ca referendumul sa fie invalidat, astfel incat Traian Basescu sa revina la conducerea statului.

„Toate argumentele legale si constitutionale sunt in acest moment de partea presedintelui, iar argumentele furnizate de Guvern, 46,2% prezenta la referendum nu inseamna 50,1%, cat ar fi trebuit pentru validarea referendumului si in consecinta, fiind vorba de un singur referendum, asa cum spune Constitutia, in termen de maximum 30 de zile, singura solutie legala este reintoarcerea presedintelui, sa-si continue mandatul de cinci ani dobandit in 2009”, a mai declarat Emil Boc.

author avatar
Ionut Zgimbau
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger