AcasăNewsBoc, uite de ce le merge bine Bulgariei si Poloniei!

Boc, uite de ce le merge bine Bulgariei si Poloniei!

Premierul Emil Boc se teme de criza, dar zice ca si-a facut temele

Premierul Emil Boc este multumit ca Romaniei nu-i merge mai rau, dar nu exclude intrarea in recesiune. Bulgariei si Poloniei le merge bine, deoarece au luat la timp cele mai bune decizii macroeconomice.

Premierul Emil Boc se teme de criza, dar zice ca si-a facut temele

Participantii la forumul international „Romania 2012: de la recesiune la relansare economica?”, organizat de Forbes Romania s-au aratat in general optimisti, sustinand ca tarile de la periferia UE, printre care si Romania, au facut tot cea ce era necesar pentru a pregati iesirea din criza in 2012.  Premierul Emil Boc a venit cu acelasi discurs pe care il tine de cateva luni, ori de cate ori are in apropiere oficiali straini: Romania a luat masuri de austeritate, a redus cheltuielile bugetare (dar si pensiile si salariile, iar acum este obligat de instante sa returneze banii), a  redus deficitul bugetar si viseaza la unul si mai mic,  se teme de recesiune dar are incredere in viitorul tarii etc. Prezent la forum, omul  de afaceri Dinu Patriciu s-a aratat pesimist:  „Al doilea val de recesiune este garantat.  Ramane de vazut daca o sa cadem sau ne vom prabusi”, a avertizat Patriciu.

Lectiile bulgarilor si polonezilor

Ministrul bulgar Simeon Djankov are dovada deciziilor corecte

Invitat special la forum, vicepremierul si ministrul de finante al Bulgariei, Simeon Djankov, a precizat de ce tara sa atrage investitori si priveste criza cu oarecare relaxare. „Nu am majorat impozitele si am modificat legea bugetului de stat, prin care acum deficitul maxim admis este de 2% din PIB, iar cheltuielile bugetare nu pot depasi 40% din PIB. In ultimii doi ani nu am luat niciun imprumut extern si avem taxe prietenoase pentru investitori”, a dezvaluit Dajnkov „secretul” Bulgariei.

Ministrul polonez Krzysztof Walenczak sustine ca tara sa nu a simtit criza

La randul sau, ministrul trezoreriei din Polonia, Krzysztof Walenczak, a precizat ca, numai din privatizarea intreprinderilor pe bursa, statul a castigat circa 18 miliarde dedolari, iar tara sa nici nu a simtit criza. Ambii demnitari au laudat din politete Romania, urandu-i succes in 2012.

author avatar
Arpad Dobre
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger