AcasăNewsBoc spune ca Guvernul va respecta decizia CC si asteapta motivatia

Boc spune ca Guvernul va respecta decizia CC si asteapta motivatia

Guvernul va respecta decizia Curtii Constitutionale in cazul alegerilor, a declarat premierul Emil Boc, adaugand ca pana in prezent nu a vazut nici macar un comunicat referitoare la hotararea Curtii si ca isi va exprima o opinie dupa ce va vedea motivatia Curtii.

„Asteptam decizia Curtii. Statul de drept spune un lucru foarte clar: deciziile Curtii Constitutionale se respecta. Nu am vazut-o deocamdata (decizia-n.r.), nu am vazut nici macar un comunicat pana in momentul de fata, dar un lucru pot asigura cu certitudine: decizia Curtii va fi respectata. Dupa aceea, vom face orice alte declaratii”, a spus Boc.

Comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare este neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala, admitand astfel sesizarea USL. USL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentantii Uniunii mentionand ca cer CC „o atitudine de respect fata de lege si democratie”.

Guvernul si-a angajat raspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, sedinta Parlamentului in acest sens avand loc in 15 decembrie 2011.

author avatar
Ciprian Purice
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger