AcasăNewsBoc si Oltean au ajuns in Caras-Severin, unde se intalnesc cu primarii...

Boc si Oltean au ajuns in Caras-Severin, unde se intalnesc cu primarii PDL

Liderii PDL Emil Boc si Ioan Oltean au ajuns, vineri dimineata, la Caras-Severin, unde urmeaza sa aiba o intalnire cu primarii PDL din judet, pentru a evalua situatia filialei, in contextul trecerii lui Sorin Frunzaverde la PNL.

Boc si Oltean au plecat joi seara din Bucuresti. Ei au mers cu avionul pana la Timisoara, iar vineri dimineata au plecat spre Caras-Severin. Joi dupa-amiaza, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, declara ca liderii PDL Emil Boc si Ioan Oltean sunt decisi sa meaga la Caras Severin pentru a vedea care este situatia in filiala.El spunea ca, in acel moment, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, primea informatii si evalua situatia din filiala.

„Avem semnale ca sunt acolo primari din PDL care nu doresc sa-l urmeze pe domnul Frunzaverde. Imediat ce aceasta evaluare este terminata, liderii partidului vor merge la Caras-Severin si vom incepe munca de reorganizare a filialei”, a mai spus Voinescu, adaugand ca interesul PDL este ca aceasta evaluare sa se faca cat mai rapid, intr-o zi, doua, fiind o prioritate maxima.

Intrebat daca liderii PDL vor merge la intalnirea de la Resita cu primarii, Voinescu a precizat: „Aceasta deplasare la Caras-Severin va avea loc, conducerea partidului va merge acolo, suntem in faza de strangere de informatii, sa vedem ce efect are asupra organizatiei aceasta parasire a corabiei de catre Sorin Frunzaverde”.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca are „o dubla dezamagire” privind plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, spunand ca ii pare rau pentru acest lucru si ca s-ar fi asteptat „ca o parte importanta din conducerea partidului sa fi fost azi-dimineata la Resita”.

„Cineva trebuia sa fie acolo, sa vedem la cine raman cheia si stampila organizatiei. Lucrurile acestea nu s-au intamplat, deci sunt si lucruri de corectat si in activitatea noastra. Domnul Boc sau domnul Oltean ar fi trebuit sa fie astazi (miercuri – n.r.) la Resita, pentru ca, pana la urma, cu dansii a negociat domnul Sorin Frunzaverde atunci cand a acceptat si a intrat in Biroul Permanent National ca prim-vicepresedinte”, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a comentat si joi, intr-o conferinta de presa la Oradea, reactia liderilor PDL la anuntul plecarii lui Sorin Frunzaverde din partid. „Ma asteptam ca oamenii din conducerea partidului sa fi fost deja la Resita. Eu, daca eram secretar general, asa as fi procedat. Nu trebuie sa stai in birouri in Bucuresti in situatia in care iti pleaca din partid un prim-vicepresedinte, presedinte de organizatie si de Consiliu Judetean. Sunt acolo (in Caras-Severin – n.r.) nu mai putin de trei parlamentari si de 42 de primari si trebuia discutat cu ei, pentru ca am convingerea ca nu toti il vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port. Si, atunci, sigur, trebuia sa aiba loc o discutie imediata. Eu deja as fi avut-o, astfel incat sa avem o structura intermediara care sa se ocupe de alegeri si, sigur, dupa alegerile locale sa discutam pentru a avea o constructie la Caras-Severin”, a spus Vasile Blaga.

Intrebat daca estimeaza ca vor avea loc si alte „dezertari” din partid, Blaga a raspuns ca nu crede in eventualitatea unor noi plecari, dar a adaugat ca si conducerea partidului trebuie sa isi „reevalueze activitatea”.

author avatar
Ciprian Purice
174 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger