AcasăNewsBoc s-a certat cu Basescu in surdina

Boc s-a certat cu Basescu in surdina

Emil Boc vrea sa scape de apelativul de "portavoce prezidentiala"

Emil Boc recunoaste in sfarsit ca au existat tensiuni intre el si presedintele Traian Basescu.

Emil Boc vrea sa scape de apelativul de "portavoce prezidentiala"

“Am avut multe discutii in contradictoriu, insa nu le-am facut publice”, a marturisit Boc, care a adaugat si ca ar fi fost “extrem de dificil” intr-o perioada de criza sa existe “conflicte deschise intre premier si presedinte”. Altfel spus, premierul pune docilitatea sa proverbiala fata de Basescu pe seama interesului national. Totodata insa, Boc nu a ratat ocazia de a-l face pe Traian Basescu partas, alaturi de el, la luarea nepopularelor masuri care au dinamitat imaginea PDL-ului: “Presedintele si-a asumat masurile aceastea dure alaturi de guvern sau guvernul alaturi de presedinte, cum vreti. S-a divizat astfel responsabilitatea si a fost mai usor de gestionat perioada aceasta de criza”.

Bani pentru primari Coalitiei, via ministere

Daca cu Basescu s-a certat, Emil Boc nu vrea sa repete experienta si cu primarii de care depinde reultatul electoral al PDL-ului condus de el acum, cand alegerile s-au comasat. Ca urmare a cautat si gasit o solutie de livrare a banilor direct in conturile edililor fideli, ocolind astfel Consiiliile Judetene conduse de adversari: directionarea lor, pe baza de proiecte, direct la primarii, prin intermediul ministerelor. Ceea ce inseamna ca fiecare colegiu va avea banii necesari efectuarii unor lucrari de infrastructura, spre bucuria localnicilor si in folosul viitorilor candidati PDL, UDMR si UNPR la alegerile locale si parlamentare.

SRI, bani in plus pentru paza curselor aeriene

Chestionat pe tema ratiunii majorarii bugetelor SRI si SPP pe timp de criza, Boc si-a pus darnicia pe seama luptei contra terorismului: “La SRI… nu stiu daca e bine sa spun sau nu, cred ca n-o sa ma condamne. Am adoptat o noua lege care spune ca trebuie sa ai insotitor de bord pe avioane, care trebuie sa fie platit de SRI, de anul viitor intra o asemenea prevedere. (…) Au venit si ne-au aratat <<domne’, aveti o lege impusa de lupta impotriva terorismului, ratificata si de Romania, trebuie sa se intample aceste lucruri>>. Nu stiu pe ce curse aeriene, stiu ei, pentru securitatea pasagerilor, este un lucru benefic”. In ceea ce priveste bugetul SPP, premierul a spus ca Serviciul se va muta din Senat, prin urmare noul sediu trebuie finalizat.

author avatar
Simona Badulescu
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger