AcasăNewsBoc ramane “premierul” ministrilor democrati

Boc ramane “premierul” ministrilor democrati

Inainte de a depune juramantul la Cotroceni, Guvernul Ungureanu a primit girul Parlamentului. Un Parlament din care a lipsit insa Opozitia, ocupata in continuare doar cu greva ei.

Emil Boc

Noul Executiv a fost investit dupa o dimineata tensionata de refuzul catorva parlamentari ai Puterii, ostili numirii noii echipe guvernamentale. Cea mai mare suparare a produs-o PDL-ului absenta a doi deputati de-ai sai, Georgica Dumitru si William Branza.

Chiar daca Romania este acum pe mana Guvernului Ungureanu, Emil Boc ii va conduce si ii va instrui pe pedelistii din Executiv

Despre primul, unii democrati spuneau ca a plecat pe sest in strainatate, dupa ce a facut act de prezenta la inceputul saptamanii. In cazul lui Branza, colegii sai de partid au pus absenta pe seama supararii de a nu fi fost numit ministru al Comunicatiilor, chiar daca respectivul a invocat parasirea tarii din “motive familiale intemeiate”. Cum cativa deputati minoritari amenintau si ei cu un vot negativ, iar udemeristul Atilla Verestoy zace in continuare “atarnat de tavan” in urma accidentului auto de la sfarsitul anului trecut, Puterea a trecut prin serioase emotii pana si-a numarat voturile bob cu bob si a vazut ca are cu cine sa-l introneze pe Razvan Ungureanu la Palatul Victoria. Cert este ca, dupa discursurile de bon-ton in astfel de situatii, noul Guvern a fost binecuvantat de Parlament, cu 237 de voturi “pentru” si doua “contra”. „Traian Basescu si-a trimis un fel de Boculeti pe post de ministri”, a concluzionat Opozitia, prin vocea liberalului Mihai Voicu. Iar ca sa fie convinsa ca Puterea nu mai numara din 2 in 6 nici parlamentarii prezenti si nici voturile exprimate, Opozitia si-a trimis o patrula mixta, formata din deputatii Dan Motreanu (PNL) si Nicolae Banicioiu (PSD), sa marsaluiasca prin plen si pe culoare cu ochii si urechile in patru. Misiune indeplinita cu succes de cei doi, care s-au plimbat lipiti unul de altul pana dupa vot.

„Guru” Boc

Eliberat de contractul guvernamental, Emil Boc va fi de acum incolo “jupanul” junilor ministri, au sustinut voci democrate, imediat dupa investirea noului Cabinet. Opinie care contrazice flagrant varianta conform careia Boc era in mare pericol sa piarda si sefia partidului, dupa cea a guvernului. Conform informatiilor la zi insa, pedelistii au facut pace cu Boc, acesta fiind mai nou insarcinat cu supravegherea si indrumarea tinerelor cadre avansate peste noapte in Executiv. “Boc este premierul guvernului PDL din Guvernul Ungureanu”, a prezentat, plastic, situatia un democrat dotat cu umor.

author avatar
Simona Badulescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger