AcasăNewsBoc: Proiectul MAI de comasare a alegerilor este doar unul tehnic, ce...

Boc: Proiectul MAI de comasare a alegerilor este doar unul tehnic, ce poate fi modificat

Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat ca proiectul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) de comasare a alegerilor este doar unul tehnic, care va fi discutat in coalitie si va putea include unele modificari. Totodata, Boc a cerut opozitiei sa sustina revizuirea Constitutiei pentru formarea unui Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.

Emil Boc

Proiectul MAI privind comasarea alegerilor poate fi modificat, a sustinut, duminica, la postul public de televiziune, liderul PDL, Emil Boc. „Este un proiect tehnic propus spre dezbatere publica si care comporta multiple modificari, iar daca va fi sustinut de coalitie, va fi promovat, daca nu, nu. Are la baza doua argumente, si anume necesitatea ca in 2012 sa nu pierdem intreg anul cu dispute electorale, ba locale in primavara, ba generale in toamna, si pentru a se face si o anumita economie de ordinul catorva zeci de milioane euro in privinta costurilor acestor alegeri, propunandu-se sa fie organizate la o singura data”, a spus Boc, potrivit Mediafax.

„Ideea era ca aceste alegeri sa se comaseze in toamna, analiza va fi facuta in continuare in coalitie si daca va exista suport politic, va fi promovata. Este vorba doar de comasarea tehnica a alegerilor”, a adaugat Emil Boc.

Apel catre Ponta si Antonescu

Seful Executivului a tinut sa le ceara public lui Victor Ponta si Crin Antonescu, liderii USL, sa sustina revizuirea Constitutiei pentru formarea unui Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. „Domnii Ponta si Antonescu nu pot sa se sustraga de la ceea ce romanii au votat si sa se prefaca ca acest subiect nu exista. Inca o data le cer public sa sustina acum in Parlament, pentru ca proiectul revizuirii Constitutiei este pe rol, trecerea la Parlamentul unicameral. Comasarea alegerilor este un subiect de natura tehnica, dar Parlamentul unicameral este o tema aflata acum pe agenda Parlamentului si cei doi lideri politici, daca au responsabilitate in fata romanilor, trebuie sa vina si sa sustina alaturi de noi revizuirea Constitutiei. Numai cu doua treimi se poate face revizuirea Constitutiei„, a spus Boc.

Ministerul Administratiei si Internelor propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului. Potrivit MAI, organizarea simultana ar reduce cheltuielile la jumatate, de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

author avatar
National
102 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger