AcasăNewsBoc: PDL va participa la vot si va vota impotriva Guvernului Ponta

Boc: PDL va participa la vot si va vota impotriva Guvernului Ponta

Conducerea PDL a decis, luni, ca parlamentarii sai sa participe la sedinta plenului reunit pentru investirea Cabinetului Ponta si sa voteze impotriva, a anuntat Emil Boc.

Presedintele PDL a precizat ca unul dintre motivele pentru care partidul sau va vota impotriva investirii Cabinetului Ponta vizeaza „multiplele probleme de incompatibilitate” ale ministrilor propusi. Emil Boc a reclamat, de asemenea, majorarea numarului de ministri. El a aratat, de asemenea, ca la Justitie nu a fost pastrat un ministru indepenedent, ci a fost nominalizat un ministru politic, „compromis”, pe care democrat-liberalii nu-l pot accepta.

De asemenea, parlamentarii PDL vor vota impotriva noului Cabinet deoarece sunt nemultumiti de faptul ca USL ataca reforma educationala si risipieste banii publici. „Nu spun ca guvernele pe care le-am avut nu au facut greseli, dar necazul e ca cei care pana acum au pozat in fecioara dau aceste semnale de cheltuiala prin risipa a resurselor bugetare”, a precizat Boc. El si-a exprimat speranta ca reprezentantii USL „sa aiba eleganta” cand vor realiza obiective de investitii sa spuna ca acestea au fost incepute de guvernele anterioare, Boc dand ca exemplu Autostrada Bucuresti-Ploiesti, care trebuie finalizata la sfarsitul lunii mai.

Emil Boc a mai spus ca este pacat ca PDL nu culege direct roadele masurilor pe care le-a luat, dar trebuie sa se inteleaga ca nimeni nu poate sa realizeze peste noapte nici reintregirea salariilor, nici alte beneficii sociale, daca nu s-au luat masurile corecte.

Boc a sustinut ca faptul ca astazi se poate vorbi despre reintregirea salariilor se datoreaza performantelor pe care guvernele PDL si cel condus de Ungureanu le-au avut. „Sa nu credeti ca exista miracole peste noapte”, a mai spus Boc, aratand ca negocierile cu FMI si Comisia Europeana cu privire la reintregirea salariilor au inceput inca din toamna anului trecut.

Presedintele PDL a mai sustinut luni ca exista o diferenta intre declaratiile USL si faptele acesteia, dand ca exemplu faptul ca reprezentantii USL inainte „nu doreau sa se intalneasca in acelasi oras cu cei de la UNPR, dar acum incheie protocoale de colaborare”.

author avatar
Ciprian Purice
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger