AcasăNewsBoc le da chinezilor si ce nu are

Boc le da chinezilor si ce nu are

Emil Boc ii asteapta pe chinezi cu bratele deschise

Ca sa-i aduca in Romania, Emil Boc ii momeste pe investitorii chinezi cu ajutoare de stat cum n-au pomenit neam de neamul lor afaceristii bastinasi.

Emil Boc ii asteapta pe chinezi cu bratele deschise

“Romania ofera scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investitii si creeaza locuri de munca, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investitiei si de numarul locurilor de munca nou-create in Romania”, a grait Boc, dornic sa-i vada pe oamenii de afaceri chinezi ca-si baga banii in finalizarea mai multor proiecte economice: construirea reactoarelor 3 si 4 la Cernavoda, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, autostrada Sibiu-Pitesti, a doua centura a Bucurestiului, canalul Dunare-Bucuresti etc. Pentru a fi mai convingator, premierul nostru a asigurat mediul de afaceri chinezesc nu numai ca legislatia romaneasca permite acordarea facilitatilor promise, dar si ca ele sunt “acceptate de UE”. Mai mult, Boc a explicat gazdelor ca Romania poate fi pentru ei si “o poarta catre Europa”. Ca ultima tentatie, seful Executivului de la Bucuresti le-a spus chinezilor ca forta noastra de munca este ieftina, dar de calitate.

Premierul n-a plecat cu mana goala din China

Ca orice roman ajuns in strainatate, Emil Boc si-a gasit timp si de un scurt shopping, la un mall chinezesc. Unde gazdele s-au simtit obligate sa securizeze un intreg etaj pentru delegatia noastra. Dupa turele date prin magazine, Boc a mancat la un restaurant celebru in Beijing, Rata Pechineza.

author avatar
Simona Badulescu
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger