AcasăNewsBoc l-a revocat pe Lazaroiu. Sulfina Barbu, propusa pentru ministerul Muncii!

Boc l-a revocat pe Lazaroiu. Sulfina Barbu, propusa pentru ministerul Muncii!

Sebastian Lazaroiu a fost revocat vineri din functia de ministru al Muncii. Premierul Emil Boc a inaintat sefului statului propunerea de inlocuire a lui Lazaroiu cu Sulfina Barbu.

Lazaroiu a pierdut scaunul de la Ministerul Muncii la nici patru luni de la investire. Vineri, premierul Boc a decis revocarea lui din functie si inlocuirea cu Sulfina Barbu, sefa Organizatiei de Femei a PDL si presedinta comisiei de administratie publica din Camera Deputatilor, potrivit realitatea.net.

„In temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constitutia Romaniei (care prevede ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului – n.r.), premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Romaniei cererea de revocare din functie a domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale”, anunta site-ul Guvernului.

Sulfina Barbu: Astept reactia presedintelui

Sulfina Barbu, noua propunere a lui Emil Boc pentru ministerul Muncii, declara ca asteapta reactia presedintelui Basescu. „Am avut o consultare cu domnul Emil Boc pentru aceasta nominalizare, care nu este noua. Ea s-a concretizat aseara si in dimineata aceasta. Asteptam din partea domnului presedinte reactia, daca accepta nominalizarea si dupa aceea discutam despre prioritatile ministerului”, a declarat Barbu pentru Mediafax. Sulfina Barbu a fost ministru al Mediului si Gospodaririi Apelor, in perioada 2004-2009, in timpul guvernarii Tariceanu.

Declaratia care l-a lasat pe Lazaroiu fara minister

Lazaroiu afirma intr-o declaratie acordata jurnalistilor „Gandul” ca daca si-ar oficializa intrarea in politica, ar face-o nu intr-un “PDL asa cum este el acum”, ci intr-o „miscare mai larga”. Iar spusele sale au fost taxate, pare-se, de conducerea democrat-liberala. “Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (…) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara – n.r.). (…) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte”, spunea Sebastian Lazaroiu.

527 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger