AcasăNewsBoc l-a celebrat pe Rege din greseala

Boc l-a celebrat pe Rege din greseala

Ascunzandu-se in spatele paravanului straveziu cu sarbatorirea Armatei Romane, fapt ce impunea musai o excursie politica la Carei, premierul Emil Boc a cazut intr-o capcana a istoriei, chiulind degeaba de la aniversarea Regelui Mihai I.

Regele Mihai I a vorbit in fata Parlamentului dupa mai bine de 60 de ani

Ca a gresit anul eliberarii Careiului, chiar daca a rectificat pe loc, nu ar fi o gaura in cer. Dar habar sa nu ai ca tot mai multe izvoare istorice scot la iveala ca Armata Romana ar fi putut sa castige ofensiva de pe frontul Roman de Vest cu multe zile inainte, dar militarii au dorit sa marcheze Ziua Regelui, 25 octombrie, prin eliberarea ultimei palme de pamant romanesc, chiar ca este o gafa de proportii.

Desi a lipsit de la sedinta solemna din Palatul Parlamentului, Emil Boc l-a celebrat pe fostul suveran din greseala

Concluzia se impune de la sine: premierul a sarbatorit, de fapt, ziua Regelui Mihai I, mascata, de-a lungul istoriei, sub denumirea de Ziua Armatei.

A comis-o si Basescu

In aceeasi cursa a cazut si prezidentul Basescu, „ocupat” cu depuneri de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut, impreuna cu Ministrul Apararii, generalul Gabriel Oprea. General care, daca ne luam dupa aceleasi surse istorice, ar trebui sa salute cu „Ordonati, domnule Maresal!”, daca titulatura de Majestate il deranjeaza. La 10 mai 1940, de Ziua Regalitatii, generalul Ion Antonescu il investea pe Regele Mihai I cu rangul de maresal al Armatei Romane, demnitate care nu i-a fost retrasa niciodata.

Aplaudat minute in sir

Igorat de guvernantii nostri, la sedinta solemna participand doar ministrii UDMR si Catalin Predoiu, discursul Regelui Mihai a reprezentat o lectie de decenta pentru clasa politica. „ Romania, ca si toate tarile din Europa, are nevoie de carmuitori respectati si priceputi. (…) Aveti incredere in democratie, in rostul institutiilor si in regulile lor! Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos”, a spus Regele Mihai. Mesajul a generat o reactie pe masura, parlamentarii ridicandu-se in picioare si aplaudand minute in sir.

Pedelistul Boiangiu, bufonul Regelui

Deputatul Victor Boiangiu s-a jucat de-a regele

Chiar daca, per total, parlamentarii au avut un comportament decent, asta nu inseamna ca nu au existat si exceptii. Pe langa alesii care au intarziat la sedinta si au trecut cu mana-n buzunar prin fata fostului suveran, “vedeta” zilei a fost pedelistul Victor Boiangiu care, precum bufonii de la vechile curti ale Europei, la finalul evenimentului, s-a asezat pe scaunul pe care a stat Mihai I si a inceput sa salute sala.  Nici pe deputatul PDL Stefan Seremi momentul nu l-a impresionat prea tare, acesta declarand ca Regele Mihai nu a spus nimic memorabil.  “Nici nu avea ce sa spuna un om la 90 de ani mai mult decat a spus. Dar nu a spus nimic memorabil, nimic de tinut minte”, a  concluzionat Seremi. Se pare ca distinsul parlamentar ori nu a inteles nimic din discurs, ori atat a vrut sa inteleaga.

ANA-MARIA LUDATSER/ANDREI COMAN

Majestatea a dezvelit bustul din bronz al Regelui Carol I, oferit de Casa Regala, Parlamentului

Regele Mihai I a primit din partea Parlamentului un tablou de argint care infatiseaza cladirea Legislativului
Regimentul de garda a fost reprezentat de aceasta data de doua doamne frumoase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[poll id=”125″]

author avatar
eNational
976 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger