AcasăNewsBoc i-a taiat macaroana bugetara lui Basescu

Boc i-a taiat macaroana bugetara lui Basescu

Emil Boc

Emil Boc afirma ca nu mai vrea un nou mandat de premier dupa alegerile din 2012 si sustine ca guverneaza cu “demisia pe masa”, gest menit sa pastreze bugetul asa cum e proiectat.

Lui Emil Boc i-a iesit pe nas premieratul in vreme de criza si cu Traian Basescu in carca

Cele doua afirmatii au fost facute dupa aprobarea, de catre Guvern, a proiectului de bugetul pe 2012. Un proiect de o austeritate vecina cu saracia, care i-a facut pe mai toti ministrii, fie ei pedelisti sau nu, sa-l preseze pe premier doar-doar or mai obtine niste bani. Cum bani nu are, Boc a ales sa fluture posibilitatea de a-si da demisia, atat pentru uzul colegilor din Executiv, cat si pentru uzul parlamentarilor Coalitiei. Care sunt acum nevoiti sa voteze bugetul, chiar daca stiu ca astfel vor da din nou apa la moara opozitiei si sindicatelor. “Nu voi permite nici o evolutie populista si electorala a bugetului. Vreau sa stiti ca imi asum inclusiv cu pretul demisiei mentinerea stabilitatii macroeconomice a tarii. Asta vreau sa spun”, a avertizat apasat Boc.

Premierul se fereste sa-l calce pe coada pe Basescu

Chestionat in legatura cu ingerintele sefului statului in treburile guvernului, Emil Boc (considerat, cvasigeneral, a fi doar o “marioneta” prezidentiala) a dat-o cotita si a catalogat drept constructiva atitudinea lui Traian Basescu: “Eu nu spun ca se baga, eu spun ca face ceea trebuie in parteneriat cu Guvernul. Romania n-ar fi rezistat in acesti ani de criza daca nu era parteneriatul cu presedintele Romaniei”. Pus sa descrie si relatia sa personala cu Basescu, Boc s-a pastrat tot in limitele prudentei: “Avem o relatie corecta, buna, eficienta, in interes national”. Un raspuns diplomatic, taman bun sa acopere multe frustrari si resentimente. Si, daca tot a venit vorba despre Traian Basescu, interesul national si deciziile nepopulare luate, Boc a incercat sa-si mai spele de pacate imaginea, la pachet cu aceea a sefului statului, afirmand ca amandoi au fost oameni politici seriosi, care n-au guvernat “cu ochii la sondaje”. “N-o sa sacrificam tara doar de dragul unei iluzii model PSD sau PNL pentru a-i readuce pe romani la suferinte – pentru ca au platit iresponsabilitatile Guvernului Tariceanu din punct de vedere economic”, a aruncat democratul Emil Boc cu piatra in adversari, profitand de ocazie.

Pentru SRI muma, pentru Basescu ciuma

Pus de Traian Basescu sa taie din salarii si pensii, contra injuraturilor si costurilor de imagine de rigoare, Emil Boc s-a razbunat taind 2,3 milioane de lei din suma prevazuta initial, in proiectul de buget pe 2012, pentru Presedintie. In schimb, premierul a majorat (cu o suma aproape identica, 2,4 milioane de lei) bugetul SRI. Boc spera probabil ca asa o sa fie si el mai bine informat la anu’.

[poll id=”148″]

author avatar
Simona Badulescu
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger