AcasăNewsBoc, Boc! E cineva la PDL?

Boc, Boc! E cineva la PDL?

Pedelistii si-au varsat frustrarile si nemultumirile pe masa Colegiului Director, dar nu sunt in stare sa aleaga daca sa renunte la Boc & Comp. sau nu.

Dezinhibati de rezultatul dezastruos inregistrat de partid la alegerile locale, pedelistii si-au dat drumul la gura si au facut o analiza pe picior de razboi.

Pedelistii au cerut capul lui Boc

Conform obiceiului, desi telefoanele au fost bruiate, replicile cele mai pline de miez au ajuns repede la urechile ziaristilor. ”Ti-ai promovat toti delfinii. Tu si Anca Boagiu. Uite unde am ajuns”, a atacat direct Vasile Blaga, adresandu-se Elenei Udrea. ”Am fost prima care a inteles sa isi asume esecul!”, a contracarat aceasta, amintind ca si-a dat deja demisia din fruntea organizatiei de Bucuresti. Furia pedelistilor s-a indreptat cu precadere asupra Robertei Anastase, careia i-au reprosat modul in care a condus Camera Deputatilor. ”Te crezi la discoteca? Te-am pus sefa la Parlament sa numeri bile, nu sa-ti bati joc, sa numeri voturile nu sa le pierzi. Esti mai interesata de felul in care te imbraci decat de partid”, a repezit-o Dorin Florea (liderul PDL Mures si primar reales) pe colega Anastase.

Nici cu Boc, nici fara Boc

Viu contestat si el, Emil Boc a propus trei variante de iesire din impas: demisia in bloc a conducerii in frunte cu el, demisia conducerii cu exceptia sa sau pastrarea actualei structuri si cooptarea de figuri noi cu credibilitate. Prinzand ocazia, Marius Spanu (lider PDL Iasi) a propus: ”Sa-l chemam pe Mihai Razvan Ungureanu!”. ”Acum vorbim de PDL, nu de Ungureanu!”, l-a repezit Blaga, vizibil iritat. Si au vorbit in continuare, vreo cinci ore, fara a reusi sa ajunga la vreo intelegere. Timp in care presa afla, pe surse, ca o parte din liderii PDL demisionau pe rand, primele nume vehiculate fiind cele ale Elenei Udrea si Ioan Oltean. Mai deschis din fire, Gheorghe Stefan Pinalti a afirmat public ca si-a depus mandatul de vicepresedinte si a sustinut ca aproximativ jumatate din colegii sai din BPN au procedat la fel. Un alt zvon vehiculat la un moment dat il dadea pe Vasile Blaga pe post de posibil lider interimar, pana dupa alegerile din toamna. Varianta care si-a dat repede duhul, tot pe surse: ”Blaga refuza interimatul”. In prag de seara, cand toata lumea astepta sa afle o concluzie, pedelistii au dat buzna pe sala, precizand ca n-au terminat, dar au luat o scurta pauza. Impusa de necesitati firesti, cel mai probabil. In lipsa oricaror declaratii oficiale, tot ce s-a putut afla in cele cateva momente de repaus a fost ca democratii nu sunt de acord nici cu un congres extraordinar, nici cu demiterea conducerii, nici cu o conducere interimara, dar nici cu pastrarea actualilor lideri. Dupa nici 10 minute, ostilitatile au fost reluate, tot fara o varianta macar conturata. ”Discutiile se reiau de la zero”, a recunoscut abatut unul dintre pedelisti.

Basescu, “persona non grata” in PDL

S-au dus vremurile cand democratii il vedeau pe Traian Basescu ca o „pleasca”

Zvonul ca presedintele Traian Basescu ar putea participa la reuniunea  Colegiului Director nu le-a picat prea bine pedelistilor, multi dintre parlamentarii democrat-liberali declarand ca seful statului nu are ce cauta la sedinta de partid. “Sa stea acolo, la Cotroceni. Ce sa faca aici? A facut destule. Nu este nevoie de el”, comentau o parte dintre pedelisti, ieri, pe holurile Parlamentului.

[poll id=”282″]

author avatar
Simona Badulescu
558 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger