AcasăNewsBoc bate sondajele prin asumarea raspunderii

Boc bate sondajele prin asumarea raspunderii

Emil Boc se răzbună pe PSD şi PNL pentru împărţirea colegiilor electorale trasând noile judeţe după cheful pedeliştilor

Executivul şi-ar putea asuma răspunderea pentru proiectul de reconfigurare administrativă a României în doar opt judeţe, anunţă liderul PDL Ioan Oltean. Motivul grabei: alegerile locale din 2012 să se poată desfăşura în baza noii legi. Din păcate pentru democraţi, UDMR-ul, formaţiune fără acordul căreia PDL-ul îşi poate asuma răspunderea doar pentru trecerea sa în opoziţie, nu este de acord cu desenul făcut de oamenii lui Boc.

Operă remarcabilă în primul rând prin grija manifestată de pedelişti la stabilirea capitalelor viitoarelor regiuni-judeţe, alese în aşa fel încât să “radă” practic concurenţa pesedistă şi să lase adversarilor politici doar două, maximum trei primării şi Consilii Judeţene. Şi asta pentru că patru din opt (Iaşi, Cluj, Timişoara şi Ploieşti) aparţin unor fiefuri pedeliste, iar alte două, Braşov şi Bucureşti, pot fi disputate.

Ca urmare, PSD-ul s-ar alege doar cu Constanţa plus Craiova, eventual. Ca să nu mai spunem că formula i-ar azvârli unul contra altuia pe redutabilii “baroni” pesedişti Nicuşor Constantinescu (Constanţa), Marian Oprişan (Vrancea) şi Gheorghe Bunea Stancu (Brăila), băgaţi cu bunăştiinţă de PDL în acelaşi judeţ.

Concurate de judeţe, sectoarele Capitalei devin o miză neserioasă

Preocuparea pentru noua viziune administrativă naţională a aruncat în derizoriu legea Capitalei, cu tot cu bulbucii politici provocaţi. Aterizat intempestiv la Primăria Generală, Traian Băsescu i-a sfătuit pe edilii bucureşteni, în frunte cu Sorin Oprescu, să o lase moartă cu referendumul programat pe 26 iunie. Nu de alta, dar minţile prinse cu judeţele şi regiunile vor găsi timp şi spaţiu în cuprinsul legii şi pentru reorganizarea Capitalei, prin urmare nu are sens ca politicienii să se mai încaiere pe un proiect deja depăşit. Asiguraţi de preşedinte că PDL îşi va retrage legea de la Parlament, primarii bucureşteni au fost de acord ca CGMB să dea o nouă hotărâre care să anuleze desfăşurarea referendumului referitor la oportunitatea desfiinţării sectoarelor.

author avatar
Simona Badulescu
266 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger