AcasăNewsBoc ar accepta si reorganizarea teritoriala in 10 regiuni cu voia UDMR...

Boc ar accepta si reorganizarea teritoriala in 10 regiuni cu voia UDMR si a minoritatilor

Interesul electoral astupa urechile lui Emil Boc

Asa cum a scris astazi ziarul „National”, PDL nu a renuntat la reorganizarea teritoriala a Romaniei, desi subiectul intrase si el in vacanta odata cu strategii partidului.  Dovada ca, luni seara, premierul Emil Boc a atacat din nou reorganizarea administrativa, precizand ca partidul sau poate accepta varianta cu 10 regiuni, daca aceasta ar usura negocierile cu UDMR si grupul minoritatilor.

“PDL si UNPR sustin proiectul, insa am convenit ca discutiile merg mai departe, nu ramanem cantonati in singurul proiect pe care il avem acum, astfel incat proiectul de reorganizare sa se poata finaliza. (…) Putem sa discutam 8-10 regiuni, nu trebuie sa ramanem cantonati in 8, putem sa discutam si despre 10 regiuni, cu conditia ca demersul sa se realizeze pana la capat”, a spus premierul.

El a amintit ca UDMR are in continuare retineri legate de particularitatile minoritatii maghiare, insa liderii coalitiei trebuie sa inteleaga necesitatea detasarii de viziunea etnica si faptul ca aceasta reorganizare “se face in interesul Romaniei, nu pentru a proteja interesele particulare ale unuia sau altuia ca presedinte de consiliu judetean”.

Boc sustine ca PDL va sprijini proiectul chiar daca are in randurile sale presedinti de consilii judetene nemultumiti de perspectiva pierderii functiilor.

In culisele reorganizarii administrative sunt insa probleme mari. Una dintre ele ar fi comasarea activitatii tuturor procurorilor in doar opt Parchete.

Pentru mai multe detalii, cititi si:

Reorganizarea teritoriala a ajuns la Parchet

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger