AcasăNewsBNR, o tifla mare cat cursul valutar

BNR, o tifla mare cat cursul valutar

Cine il scoate pe Mugur Isarescu din „barlogul” bancii centrale

Mugur Isarescu guverneaza o reduta inexpugnabila nu o banca nationala, de vreme ce a refuzat invitatia Comisiei economice din Senat pentru a lamuri pina la urma mecanismul de stabilire a Robor si cursului valutar. Ca de obicei, si aici e vorba de aceeasi atitudine zeflemista, nu e vorba doar ca Isarescu ii spune pas” senatorului Daniel Zamfir, ci, mai grav, guvernatorul BNR se foloseste de tertipuri pentru a refuza sa dea explicatii romanilor imprumutati la banci.

Cine il scoate pe Mugur Isarescu din barlogul bancii centrale

Dupa ce ne-a aburit ca „BNR este deschisa la dialog” ( cum adica, pai tocmai a intors spatele !), purtatorul de cuvant  Dan Suciu a spus ca inainte de o participare a lui Isarescu la lucrari este necesara o intalnire la Ministerul de Finante in cadrul Comitetul National pentru Supraveghere Macroprudentiala. Si un covor rosu, eventual protocoale de sef de stat, nu? Pai asa, cand subiectul arzator al acestor zile este cursul leu-euro, dobanda interbancara, Robor, cum se face ca omul care ocupa scaunul de sef al Bancii Nationale din 1990 )cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume) nu participa la discutiile din comisie? O lipsa de respect si intelegere pentru cetateni, asta  pentru ca “Manole” poate, chiar si la 70 de ani. Si o va face pana in luna mai, cand ii va expira mandatul de “fruntas” al BNR. Dar nu se stie, poate mai vrea inca o tura… Traim vremuri proaste, ce poti sa mai zici.

Teodorovici il cauta pe Isarescu

„Sper sa vina, poate este in sala. Nu este in sala?”, s-a intrebat (de pomana) ministrul de Finante la cateva ore dupa ce oficialii BNR au anuntat ca guvernatorul BNR nu va participa la lucrarile Comisiei Economice din Senat. Senatorul Daniel Zamfir insista: “Vreau sa va asigur ca invitatia Guvernatorului Bancii Nationale o voi trimite Biroului Permanent al Senatului, pentru a hotari daca Guvernatorul trebuie sa vine la Comisia de Buget – Finante si Comisia de Economie a Senatului. Voi propune la inceputul saptamanii viitoare. Am certitutdinea ca domnul Guvernator va fi aici saptamana viitoare, in aceasta sala, si va raspunde senatorilor”.  “Isarescu va trebui sa ajunga la Parlament, mai devreme sau mai tarziu”, reactioneaza si Valeriu Steriu, deputatul PSD a explicat ca guvernatorul BNR a avut un credit permanent  de la toti politicienii din Romania, dar social-democratii vor sa-i asigure pe romani de o „situatie clara si corecta in portofelul lor, in fiecare luna”. Asa sa fie, numai ca portofelele se tot subtiaza, „gulerele albe” din banci, un grup de tip cartelar, spoliaza la greu in Romania (un alt subiect pe agenda Comisiei economice a Parlamentului, de care BNR s-a tinut la distanta), in timp ce dl Isarescu isi savureaza mandatul si vinul de Dragasani…

author avatar
Andrei Coman
1.359 afisari

15 COMENTARII

  1. Un singur neuron pro cap/patrat!
    …a adus Tara in halul asta! Sa fi chemat in fata „ciorditorilor vestiti” sa le explici ca ce fac ei distrug economia? Pai ce, ei nu stiu?
    Baietelul ala de 8 ani cu executare – „consilier pe probleme economice” la guvernul Romaniei! – care-si ascunde „economiile” (adevarate comori) furate prin cimitire in cavouri, care culmea a recunoscut!!! – Ce sa-i explice guvernatorul BNR! Pune ma Lingourile de Aur la locul lor in Trezoreria Tarii si sa vezi cum creste Leul si Leii! Or sa fie asa de multi ca nu vor mai avea loc la Gradina Zoologica!

  2. Pentru ca BNR nu mai este banca tarii de 29 de ani,tara devenita tot de atunci o Colonie africana,guvernatorul nu poate fi intrebat,invitat sau rugat sa dea cateva explicatii de bun simt,el de atunci devenind un nesimtit gol golut.Stapanii Coloniei l-au impus in 1990 sa conduca BNR,adica banca devenita proprietate privata a lor,storcand in aceste decenii toata agoniseala romanilor obtinuta prin munca cinstita,folosind diverse mijloace parsive incepand cu devalorizarea leului,impunerea unor dobanzi camataresti inrobitoare,scoaterea din tara a profiturilor bancare si multinationalelor obtinute la noi fara sa platesca impozite etc.Isar+escu este prea sus in ierarhia iluminatilor,sau cum s-or ma chema intre ei,ca sa fie rugat sa-si faca datoria legala din postura de sef al BNR(de fapt de mercenar in slujba stapanilor Coloniei),asa ca il doare in cot de reumatism al mainii cu care ridica o pensie uriasa+un salariu si mai baban+alte stipendii ce si le acorda tot el..

  3. Zamfir zice că ăia de la BNR și cei de la Consiliul Concurenței nu sunt preocupați de solicitările reprezentanților alegătorilor , reprezentanți care îi invită la comisiile parlamentare pentru discuții ? http://www.zf.ro ,,Se pregăteşte terenul? Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, cere impozitarea progresivă a veniturilor persoanelor fizice şi a proprietăţilor” ? Opinați totuși că Florin Georgescu intenționa să zică despre domeniul unde are atribuții și „competențe”, guvenul neavând în programul de guvernare votat de alegători impozitarea progresivă a veniturlor persoanelor fizice și a proprietățio, cu toate că și capitalul băncilor este o formă de proprietate, c nu a fost totuși impozitată ?

  4. Opinați că,”Supravegetorul macrostabil” probabil consideră că, primind o astfel de funcție, nu îi vor mai fi solicitate răspunsuri la întrebări, pentru că, nici în comisiile de supraveghere din școli, supraveghetorii nu au voie să dea „indicații”, în timpul examenelor ?

  5. Corectură.
    Opinați că,”Supravegetorul macroprudențial” probabil consideră că, primind o astfel de funcție, nu îi vor mai fi solicitate răspunsuri la întrebări, pentru că, nici în comisiile de supraveghere din școli, supraveghetorii nu au voie să dea “indicații”, în timpul examenelor ?
    Fiind și în timpul serviciului, la BNR, opinați că nu ar putea să îi lase nesupravegheați ?

  6. Opinați și că ar fi posbil și ca „tăricenii”, psd-iștii, liberalii, udm-riștii, etc. să fie nevoiti să propună diminuări ale cheltuielilor bugetare, împreună și cu bancherii, instituțiile și „macroprudențialii” ?

  7. Macroprudențialitatea opinați că ar trebui să fie o atribuție și o activitate onorofică, deci care să nu implice cheltuieli bugetare, acesta fiind și unul dintre scopurile legii, controlul cheltuielilor bugetare, chestiune care este și prin atribuțiile guvernului, ale BNR, ale ASF, ale Consiliului Fiscal ?

  8. Cum ați zice că se descurcă CNSM(Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială) cu misiunea de salvgardare a stabilității financiare stabilită ca obiectiv fundamental ?
    Legea nr. 12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național
    Art. 12.
    ,,(1) Membrii Consiliului general și oricare alte persoane care au lucrat sau lucrează pentru sau în legătură cu activitatea Comitetului nu vor divulga informații care fac obiectul secretului profesional.

    (2) Informațiile primite de Comitet vor fi utilizate în mod exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor acestuia.

    (3) Regimul de confidențialitate al documentelor și regimul de arhivare se stabilesc prin regulament intern adoptat de Consiliul general al Comitetului, cu respectarea dispozițiilor legale în domeniu.”

    Ați spune că informațiile de ineres economic și financiar nu sunt informații publice

  9. Vă amintiți dacă Legea 12 din 2017 a fost dezbătută public și dacă a făcut parte din programul de guvernare propus alegătorilor ?

  10. Deci, funcționarea Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială este în atribuțiile instituțiilor și a persoanelor implicate, cu personalul existent, fără alte cheltuieli bugetare stabilite pentru „supraveghere macroprudențială”,?

  11. Opinați că ASF, Consiliul Fiscal, probabil și alte câteva instituții ce supraveghează economic și fiscal ar putea fi înlocuite, ca activitate, de o astfel de „metodă de sipraveghere macroprudențială” ?
    ,,CNSM este o entitate fără personalitate juridică, din care fac parte reprezentanți ai Băncii Naționale a României, Autorității de Supraveghere Financiară, Guvernului (Ministerului Finanțelor Publice), precum și ai Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare.”
    Remarcați și faptul că CNSM nu are personalitate juridică, deci nu ar putea beneficia de buget propriu sau alte bunuri proprii, activitatea guvernatorului Isărescu și a celorlați membri ai CNSM fiind deci onorifică, componenta de secret profesional din funcționarea CNSM neputând avea alte standarde pentru documentele folosite decât acelea de la instituțiile implicate în funcționarea CNSM, care totuși nu ar putea atribui „confidențialitate documentelor” ca entitate fără personalitate juridică ce își desfășoară activitatea cu informații publice, „comitete” fără personalitate juridică neavând acces la alte informații decât cele cu caracter public?

  12. Opinați că formele de organizare fără personalitate juridică ar implica răspundere juridică pentru activitatea lor ?

  13. Următorul Guvernator al BNR , la încheierea mandatului actualului guvernator, probabil că se numește Delia Velculescu, cui nu îi convine probabil că ar putea să emigreze încă de acum ?

  14. Hai ca mic cu mic se face mare! Dacă mason Mugur scade zilnic câte 10 ioricenti de alegeri avem cota 1 RON = 1€ – câștigători romanii în speță mason pezdelisti Mugur + agroechipa pezdele a teleomelenilor la alegerile predizentiale…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger