AcasăNewsBNR îi dă peste ochi lui Orban

BNR îi dă peste ochi lui Orban

O gură de oxigen pentru românii datori vânduți a venit, imediat după discursul lui Orban potrivit căruia băncile trebuie protejate, de la Banca Națională a României.

BNR a anunțat că va trimite scrisori de informare tuturor creditorilor (instituţii bancare şi instituţii financiare nebancare) prin care li se va confirma posibilitatea restructurării creditelor debitorilor şi modalitatea de aplicare a reglementărilor în vigoare, conform unui comunicat. Comitetul de Supraveghere al BNR, întrunit în şedinţă de urgenţă, a clarificat modul în care băncile şi IFN-urile din România trebuie să aplice reglementările în vigoare în contextul pandemiei cu COVID-19. Banca Naţională a României va face uz de flexibilităţile cadrului normativ, astfel încât persoanele şi companiile cu credite să poată fi ajutate, atât de bănci, cât şi de instituţiile financiare nebancare în perioada următoare.

Altfel spus, sănătatea financiar-bancară de care face atâta caz Orban nu va fi afectată dacă ratele populației vor fi suspendate pe o perioadă determinată. Doar să vrea și premierul, nu?

 

author avatar
A.P. Redactor
983 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ Despre guvernatorul de BNR ați zice că „s-a cramponat” să fie guvernator la BNR în detrimentul veniturilor populației și al economiei, ca de alfel mulți dintre membrii CA al BNR și consilierii guvernatorului BNR, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger