AcasăNewsBNR are probleme cu mercenarii

BNR are probleme cu mercenarii

Numerosi absolventi de ASE considera ca l-au prins de picior pe Dumnezeu daca apuca un post la Banca Nationala a Romaniei, dar sunt destui fitosi care pleaca dupa cateva luni, cu gandul la un salariu mare la o banca comerciala.

Potrivit datelor oficiale, salariul mediu net la BNR este de aproximativ 1.200 de euro pe luna (basca bonusuri si prime pentru cei cu vechime de minimum doi-trei ani la aceasta institutie).

Mugur Tolici e suparat ca unii dintre angajati folosesc BNR ca trambulina in cariera si pleaca la alte banci

O fi putin, o fi mult, dar fata de salariul mediu net din sistemul bancar, de 3.800 de lei (840 de euro) este o suma acceptabila.  Totusi, BNR se confrunta deseori cu plecari ale celor abia angajati la aceasta institutie.

BNR da bine la CV

Directorul departamentului de resurse umane al BNR, Mugur Tolici, sustine ca institutia se confrunta de mai multi ani cu problema recrutarii acelor candidati care sa fie si bine pregatiti profesional si sa accepte si cultura BNR. „Am observat un comportament de tip mercenar printre candidatii nou recrutati: vin, stau sase luni sau un an, isi infrumuseteaza CV-ul, apoi pleaca pentru ca vor un mediu mai dispus la schimbare”, a spus Tolici. El a precizat ca, pentru ocuparea unui post de sef de serviciu, de exemplu, candidatul trebuie sa fi lucrat in doua departamente diferite ale BNR, iar pentru un post de director, sa fi activat in trei departamente diferite.

author avatar
Arpad Dobre
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger