AcasăNewsBNR a majorat dobânda-cheie. Creștere cu 1%!

BNR a majorat dobânda-cheie. Creștere cu 1%!

(sursa foto: ziarulprahova.ro)

Banca Națională a României (BNR) a decis, miercuri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară. E vorba de o creștere cu un punct procentual, de la 3,75 % pe an, la 4,75 % pe an.

Informația a fost anunțată din direcția Băncii centrale, la finele unei ședințe a Consiliului de administraţie al BNR, ce a avut loc în această a treia zi a săptămânii.

Prin intermediul unui comunicat de presă, s-au transmis deciziile luate în cadrul reuniunii forului de conducere al băncii.

Și anume:

„Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 6 iulie 2022, a hotărât următoarele:

  • majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,75 la sută pe an, de la 3,75 la sută pe an, începând cu data de 7 iulie 2022;
  • majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 5,75 la sută pe an, de la 4,75 la sută pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 3,75 la sută, de la 2,75 la sută pe an, începând cu data de 7 iulie 2022;
  • păstrarea controlului ferm asupra lichidității de pe piața monetară;
  • menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit”.

Și tot în 6 iulie s-a aflat, de la BNR, că indicele ROBOR la 3 luni – în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă – a crescut miercuri la 6,63% pe an, de la 6,60% pe an cât era marţi.

Ce decizie fusese luată în 10 mai

Vă amintim că precedenta majorare a dobânzii-cheie a fost decisă în mai acest an.

Mai precis în 10 mai, când BNR a hotărât, tot în cadrul unei ședințe a Consiliului de administraţie al Băncii – majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75% pe an, de la 3% pe an anterior, începând cu data de 11 mai 2022 – citiți mai multe AICI.

158 afisari

6 COMENTARII

  1. @ S-au jmecherit ăștia , că să descurajeze creditarea în sectorul privat și să încurajeze împrumuturi la dobânzi mai mari de către guvern , pentru finanțarea cheltuielilor publice și a investițiilor publice, chestiuni ce se manifestă și în creșterea inflației și în balanța îndatorării, ?

  2. @ Cică bancheri capitaliști care vor afaceri cu state nu cu privați d’ăia de la care nu prea câștigă bani, ?

  3. & „Brazilienii” de la BNR-eao , echipa cartierului „Rio de Lipscani”, au înscris iarăși la suporterii capitalismului, ?

  4. $,75% dobanda BNR !,A BANCILOR COMERCIALE UNDEVA LA DUBLU 10-12% ,iar la depozitele romanilor dobanda sub 1%.ASTA DA BATAIE DE JOC !

  5. 4,75% dobanda BNR !,A BANCILOR COMERCIALE UNDEVA LA DUBLU 10-12% ,iar la depozitele romanilor dobanda sub 1%.ASTA DA BATAIE DE JOC !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger