AcasăNewsBlue Air a primit decizia la contestaţia amenzii de 10 milioane de...

Blue Air a primit decizia la contestaţia amenzii de 10 milioane de lei. Compania anulase diferite curse aeriene

blue airBlue Air încasează o amendă usturătoare de la ANPC, pentru zborurile anulate. Prejudiciul cauzat pasagerilor este uriaș

Contestaţia Blue Air la amenda de peste 10 milioane de lei primită în octombrie 2022 de la ANPC a fost respinsă de instanţă.

Decizia nu este definitivă.

Peste 150.000 de clienţi, afectaţi

Acţiunea a fost depusă în octombrie 2022, după ce ANPC a anunţat că sancţionează Blue Air pentru cursele anulate din 15 iunie până la acel moment, peste 150.000 de consumatori din 23 de state membre ale Ununii Europene fiind afectaţi. Valoarea totală a sancţiunior aplicate companiei de către ANPC se ridică la 10 milioane de lei.

”Respinge plângerea contravenţională formulată de petenta BLUE AIR AVIATION S.A. în contradictoriu cu intimata AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare.

Apelul şi motivele de apel se depun la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, este decizia instanţei.

Şeful ANPC atac la Blue Air

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, critica promovarea curselor de către Blue Air, în ciuda problemelor cu care se confrunta compaia.

”Fără combustibil, fără taxe de aeroport plătite, fără salarii achitate la zi, încă mă întreb cum urmau să se execute cursele şi de ce au fost promovate, în condiţia în care se ştia că nu pot fi duse la bun sfârşit”, a afirmat Horia Constantinescu.

author avatar
Andrei Ștefan
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger