AcasăNewsBlonda lui Grindeanu de la Turism, parasutare scandaloasa la Romatsa

Blonda lui Grindeanu de la Turism, parasutare scandaloasa la Romatsa

Ce o recomandă: vocea și talentul

Numire suprinzatoare a Cabinetului Grindeanu in consiliul de administratie al Romatsa. Cristina Tarteata, secretar de stat in Ministerul Turismului, a fost nominalizata sa conduca destinele operatorului roman de trafic aerian, Romatsa. Cu o experienta anterioara doar de consiliera a deputatului PSD Florin Constantinescu, Tarteata este mai degraba cunoscuta pentru statutul de iubita a egipteanului Dahwa Youssef, afacerist cercetat penal pentru evaziune. Apropierea sentimentala de Youssef i-a fost oricum rasplatita financiar blondei de la Turism”. Aceasta a declarat un imprumut de 60.000 de euro luat de la iubitul cercetat penal.

Ce o<br >recomandă<br >vocea si<br >talentul

Dincolo de detaliile relatiei cu egipteanul Youssef, numirea Cristinei Tarteata in CA al Romatsa naste o serie intreaga de controverse si nelamuriri. Daca nominalizarea ca secretar de stat la Turism – desi nu avea experienta nici in acest domeniu, poate doar vacantele platite si petrecute cu Dahwa Youssef, ori faptul ca acesta detine un hotel in Bucuresti – a mai fost trecuta cu vederea, impunerea lui Tarteata la Romatsa este foarte greu de explicat.

In CA Romatsa cu derogare

In primul rand, pentru aceeasi lipsa de experienta. Apoi, pentru domeniul extrem de sensibil pe care ar urma sa il gestioneze. Nu mai departe de finalul saptamanii trecute, angajatii Romatsa au facut o greva de avertisment de doua ore, ca semnal al conditiilor grele de munca.

Evenimentul a paralizat traficul aerian, zeci de curse si sute de pasageri avand zborurile amanate. Ca raspuns la doleantele controlorilor de trafic aerian, premierul Grindeanu a gasit insa de cuviinta ca solutia cea mai buna este numirea Cristinei Tarteata in Consiliul de Administratie al Romatsa. Si nu oricum, ci prin derogare de la prevederile legale ce interzic demnitarilor sa ocupe functii in CA-urile societatilor si organizatiilor controlate de stat.

Vineri cand era greva a fost anuntata componenta noului CA al Romatsa

Prezenta iubitei egipteanului Youssef in CA al Romatsa trebuie sa fi fost foarte necesara, din moment ce Guvernul a emis un memorandum in acest sens. Culmea este ca nimeni din apropierea premierului Grindeanu nu a indraznit sa intrebe cu voce tare: Ce treaba are un secretar de stat de la Turism (ajuns si aici cine stie cum), cu activitatile administratorului roman a serviciilor de trafic aerian?

 

Banii din evaziunea egipteanului au ajuns in poseta iubitei

O serie de aspecte legale, deosebit de importante, par sa nu fi fost deloc luate in considerare atunci cand s-a semnat numirea Cristinei Tarteata la Romatsa. Ajunsa aici, ea va avea cel mai probabil acces la informatii sensibile privind activitatea traficului aerian, drept pentru care ii va fi oferit un certificat ORNIS.

Cristina Tarteata a luat 60000 de euro de la Dahwa Youssef Cu imprumut

Insa cum ar putea SRI sa ofere o astfel de certificare unei persoane ce nu doar ca s-a aflat in apropierea unui cetatean strain, Dahwa Youssef, ce este cercetat pentru o serie de evaziuni fiscale de aproape 1,5 milioane de euro pe teritoriul Romaniei, dar a si beneficiat de banii facuti prin evaziune. Caci, conform propriei declaratii de avere depusa la numirea ca secretar de stat la Turism, Cristina Tarteata ii datoreaza iubitului suma de 60.000 de euro. Banii au fost luati de la Dahwa Youssef in anul 2015, adica exact anul in care egipteanul a facut o evaziune fiscala in sensul ascunderii unei tranzactii de 1,5 milioane de euro.

A fost implicata direct in afacerea penala a egiteanului

Anterior, in anii 2013-2014, Youssef a prejudiciat bugetul Romaniei, conform procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, cu suma de 4,112 milioane de lei. Mai mult, intr-una din firmele cercetate de procurori, SC Cias Consult Center SRL, blonda Tarteata i-a fost co-asociata omului de afaceri egiptean. Dupa declansarea anchetelor, ea s-a retras din firma Cias Consult Center SRL, lasandu-l pe Youssef sa raspunda pentru tot prejudiciul cauzat.

Masteranda si doctoranda de succes

Microbul doctoratelor si diplomelor a lovit-o din plin si pe Cristina Tarteata. Pe parcursul a trei ani, juna blonda a reusit o performanta uimitoare: in 2012 si-a certificat studiile de master la Institutul Diplomatic Roman, dar si la Colegiul National de Aparare. Apoi, anul urmator, in 2013, a urmat un alt master, la Academia Nationala de Informatii din Bucuresti. A urmat in 2016 studiile doctorale la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

author avatar
Catalin Manolache
7.908 afisari

2 COMENTARII

  1. ROMANIA TARA FARA ROST
    „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…
    Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.
    In Romania ,, Politica este indeletnicirea scarboasa prin care tipi fara nicio profesie ori avortoni ai profesiei lor, se catara acolo unde se deschid robinetele societatii. Posturi bine platite, de unde se pot invarti afaceri de miliarde, consilii de administratie, conecsiuni si reprezentante. Ai tupeu, ai proptele, ajungi si din lichea ce ai fost sau esti, devii omul ce imparte dreptatea, care arbitrezi morala, care reclama sacrificiul suprem.”
    Iar ,,Democratia este un sistem de exploatare a averilor statului mintind multimile naive prin gadilarea instinctelor primare. Pentru a curma coruptia universala ar trebui o elita de conducatori care sa se sacriifice in interesul permanent al natiunii,. Dar unde sa gasesti asemenea sfinti printre oamenii politici narozi?”
    In ultimii 27 de ani sistemul politic din Romania nu a dovedit ca detine macar un plan (ce sa mai discutam de strategii) pentru redresare nationala, indiferent de ideologie care oricum există numai la nivel declarativ deoarece în realitate aceasta lipseşte cu desăvârşire. Sistemul politic alcatuit din partide care de fapt sunt GRUPARI INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA este total neoperativ si nepotrivit în raport cu perioada de tranzitie ??? sau de modernizare a Romaniei, cu ideile sau cu obiceiurile europene capitaliste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger