Acasă"Blonda, chiorul si piticul" se joaca la Cotroceni (VIDEO)

„Blonda, chiorul si piticul” se joaca la Cotroceni (VIDEO)

Piesa „Blonda, chiorul si piticul” se va juca la sala de spectacole din incinta Palatului Cotroceni, pe 20 iulie, de la ora 19.30, a declarat pentru Mediafax Stefanis Lupu, regizorul comediei, care spera ca la spectacol sa participe si presedintele Traian Basescu.

Stefanis Lupu a spus ca, in baza invitatiei pe care a primit-o de la Administratia Prezidentiala, a luat legatura cu reprezentantii Presedintiei si piesa urmeaza sa se joace pe 20 iulie, de la ora 19.30, la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, care are o capacitate de 150 de locuri.

Totodata, Stefanis Lupu a spus ca accesul la spectacol se va face doar pe baza de invitatii.

„Noi am vrut sa punem in vanzare bilete, dar a fost mai complicat, fapt pentru care am decis ca accesul sa se faca doar pe baza de invitatii”, a spus Stefanis Lupu.

El a precizat ca spera ca la spectacol sa participe si presedintele Traian Basescu. „Noi vrem ca presedintele sa vada acest spectacol, dar nu suntem siguri ca o sa vina”, a explicat Stefanis Lupu, precizand ca nu stie in momentul de fata ce alte persoane din cadrul Administratiei Prezidentiale ar urma sa vada „Blonda, chiorul si piticul„. „Noi am oferit 20 de invitatii pentru Administratia Prezidentiala„, a mai spus Stefanis Lupu.

Totodata, punerea in scena a piesei „Blonda, chiorul si piticul” va avea un scop caritabil. „Vrem sa lansam sapte tineri dramaturgi, iar cei care vor participa la spectacol vor putea sa faca donatii”, a spus Stefanis Lupu, precizand ca la intrarea in sala de spectacole va fi amplasata o urna si fiecare participant va putea sa doneze suma pe care o considera de cuviinta.

In luna mai, presedintele Traian Basescu a invitat trupa de artisti sa joace piesaBlonda, chiorul si piticul” la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o data care urma sa fie stabilita de comun acord, seful statului urmand sa fie prezent in sala, alaturi de sotia sa, Maria Basescu.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, invita trupa de artisti sa sustina piesa de teatru in sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o data care urmeaza sa fie stabilita de comun acord. Presedintele va fi prezent in sala alaturi de doamna Maria Basescu. In Romania, libertatea de exprimare este totala”, a declarat, pe 20 mai, purtatorul de cuvant al sefului statului, consilierul prezidential Valeriu Turcan.

Presedintele Basescu a facut aceasta invitatie dupa ce Stefanis Lupu, regizorul comediei „Blonda, chiorul si piticul„, a declarat ca directoarea Salii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul spectacolului, pentru a fi jucat in continuare in respectiva institutie.

Stefanis Lupu a declarat, pe 20 mai, pentru Mediafax ca directoarea Salii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul spectacolului, pentru a fi jucat in continuare in respectiva institutie, iar aceasta a spus, la randul ei, ca decizia sa nu a avut de-a face cu titlul piesei, ci cu „obscenitatea limbajului” din spectacol.

„Piesa lui este o obscenitate de la inceput la sfarsit”, a spus, atunci, Iustina Cornel. „Nu aveam cum sa scot publicul din sala, pentru ca era premiera, dar daca Ion Dalles ar vedea obscenitatile acestea s-ar rasuci in mormant”, a adaugat ea. Directoarea Salii Dalles considera ca regizorul a ales sa isi faca reclama prin acest scandal, dupa ce la premiera piesei a reusit sa vanda doar trei bilete.

In schimb, Stefanis Lupu a spus atunci ca spectacolul, la a carui premiera sala a fost plina, nu este „cu nimic mai obscen decat ce se joaca acum”, adaugand ca expresiile folosite in „Blonda, chiorul si piticul” sunt „rupte din context” de catre Iustina Cornel. „Este vorba de o mare drama a societatii in care traim”, a descris el actiunea din piesa. „Este vorba despre un medic care este disponibilizat si il suna creditorii”, a adaugat regizorul. Potrivit acestuia, din galeria personajelor piesei „Blonda, chiorul si piticul” fac parte si un profesor de geografie disponibilizat, dar si politisti anchetati.

Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si „inseamna puterea”. „In tara in care traim noi, suntem si blonzi si chiori si pitici”, a explicat el, precizand ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.

Dupa premiera din 14 mai, piesa nu s-a mai jucat la Sala Dalles. Directoarea Dalles, Iustina Cornel, a spus ca, din punctul sau de vedere, contractul dintre Teatrul Odiseu, care pune in scena piesaBlonda, chiorul si piticul„, si Universitatea Populara „Ioan I. Dalles” este incheiat.

Totusi, spectacolul a continuat sa fie prezentat in alte locuri din Capitala, printre care clubul La Scena, din Bucuresti.

Din distributia spectacolului „Blonda, chiorul si piticul” fac parte Adriana Dragut Jighirgiu, Cristi Martin, Ovidiu Usvat, Darius Munteanu, Catalin Braticevici si Stefanis Lupu.

[youtube]Bofd9gBBrp4[/youtube]