AcasăNewsBlestemul euro darama guvernele din UE

Blestemul euro darama guvernele din UE

Sarkozy nu va fi reales, sistemul bancar german intra in criza, partidul lui Merkel pierde alegerile, guvernele UE pica unul dupa altul. Estimarile pentru 2021 prevad un an linistit.

Despartire. Nicolas Sarcozy si Angela Merkel vor parasi scena politica in urmatorii doi ani

Wall Street Journal a publicat previziunile pe termen mediu si lung pentru Europa, Uniunea Europeana si zona euro. Conform unei analize, care la prima vedere pare prea fantezista, peste 10 ani, in  2021, cei mai tari investitori din Marea Britanie vor fi chinezii, euro  va circula pe teritoriul a ceea ce vor fi atunci Statele Unite ale Europei, iar ”capitala” nu va mai fi la Bruxelles, ci la Viena.

Guverne ”scalpate”

Potrivit publicatiei Wall Street Journal, in 2021 se va sti ca  premierul  Jose Luis Rodríguez Zapatero si-a dat demisia, dupa ce a fost invins in alegerile din 20 noiembrie 2011. La randul sau, si presedintele francez  Nicolas Sarkozy  pierde alegerile in 2012, iar sistemul bancar german intra   in criza, ceea ce determina infrangerea in alegeri a partidului cancelarului Angela Merkel  in 2013.  De asemenea, in perioada 2012-2014 , guvernele din Olanda, Belgia  Slovacia, Irlanda, Finlanda Portugalia si Slovenia sunt  ”scalpate” pentru rezultatele catastrofale din timpul crizei.

Marea Britanie iese din UE

In anul 2021, premierul britanic David Cameron se afla la al patrulea mandat,  dupa ce a obtinut prin referendum iesirea tarii din UE, iar Anglia si Londra sunt ”asediate” de investitori chinezi.  Statele Unite ale Europei isi vad insa de treaba si, desi somajul  din Grecia, Italia  Portugalia si Spania urca la 20%, nimeni nu se impacienteaza.  Noul sistem fiscal federal, adoptat in 2012, asigura intrarea constanta de fonduri din statele Europei de Nord. Romania figureaza, in continuare pe harta  UE din anul 2021, fara vreun comentariu din partea Wall Street Journal la adresa tarii noastre.

author avatar
Arpad Dobre
230 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger