AcasăNewsBlejnar, la puscarie: ”Onea si Portocala trebuie protejati!”

Blejnar, la puscarie: ”Onea si Portocala trebuie protejati!”

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar a fost condamnat, ieri, definitiv la executarea unei pedepse de cinci ani de inchisoare. La scurt timp dupa decizia instantei, contactat de ziarul ”National”, Blejnar a declarat ca nu se simte vinovat si ca nu a savarsit nicio infractiune. ”Onea si Portocala trebuie protejati”, a spus acesta in timp ce isi facea bagajele, ”asta e Romania!”. Cateva minute mai tarziu, Blejnar s-a predat politistiilor, fiind apoi transferat in Penitenciarul Rahova.

In acesta cauza, fostul sef al ANAF a fost trimis in judecata pe baza rechizitoriului intocmit de fostul sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea si subalternul sau Mircea Negulescu, zis ”Portocala”. Blejnar a fost acuzat ca ar fi luat mita si ar fi facut trafic de influenta. In prima instanta, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Blejnar la 6 ani de inchisoare cu executare.

Mita nedovedita

Conform rechizitoriului, „banii respectivi urmau sa ii fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip <<fantoma>> controlate de acestia, cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive”, arata DNA. Procurorii Onea si Portocala au scris in rechizitoriu ca din aceasta suma de bani lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei, adica peste 2 milioane de euro.

author avatar
Ramona Feraru
782 afisari

2 COMENTARII

  1. O singura intrebare avem pentru acest ofiteras ,,promovat ” in lumea banului comunist, care nu avea nici chiloti in cur si a aterizat in cartierul Domenii intr – o vila imensa , transformat in guru hotilor: ce s- a intamplat cu seful de cabinet Bara , omul cu caietelul ,,tunurilor ” care a disparut subit ? Este exact ca la Udrea si toti comunistii pusi in functii pentru a fura cu dichis , duoa formule rusesti pentru a imbogatii noii membrii ai gastii FSN .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger