AcasăNewsBlaga si Ungureanu si-au unit destinele

Blaga si Ungureanu si-au unit destinele

Pedelistii, in frunte cu Vasile Blaga, au ales pana la urma sa mearga alaturi de Razvan Ungureanu, chiar daca resping eticheta de ”ungureni”

PDL, Initiativa Civica de Centru Dreapta, Noua Republica, PNTCD si Fundatia Crestin Democrata au semnat, ieri, manifestul care ii uneste, intitulat ”Romani, sus inima! Romania are viitor”.

Pedelistii, in frunte cu Vasile Blaga, au ales pana la urma sa mearga alaturi de Razvan Ungureanu, chiar daca resping eticheta de ”ungureni”

Conform liderului PDL Vasile Blaga, democrat-liberalii si-au unit ”in mod natural” fortele cu formatiuni ”atasate valorilor democratice si statului de drept”.

Razvan Ungureanu

In opinia adversarilor, PDL doar incearca sa-si ”fardeze” imaginea patata de guvernare in vederea ”pacalirii alegatorilor” la parlamentarele din toamna.

In mod evident, liderii celor cinci formatiuni, printre care si fostul premier Razvan Ungureanu, au vorbit despre valorile de centru-dreapta, recladirea increderii in statul de drept, energii reformatoare, domnia legii etc., dar nu au suflat o vorba despre negocierile care au precedat nasterea noii aliante politice. Negocieri axate pe teme mai putin savante, mai exact pe ponderea care ii va reveni fiecarei formatiuni pe viitoarele liste electorale. Iar aici tocmelile sunt intotdeauna penibile, fie ca au loc pe stinga sau pe dreapta.

Alianta proaspat nascuta nu a facut exceptie, gurile rele din interior pomenind de impertinenta ”ungurenilor” de a pretinde pedelistilor reprezentare paritara. Adica juma-juma, ca sa fie clar pentru toata lumea. Discutiile libere starnite de o asemenea pretentie au devenit repede neplacute, in cursul lor pedelistii afirmand ca nu vor sa auda de prezenta pe liste a ”transfugilor”, fosti membri PDL refugiati in batatura lui Razvan Ungureanu sau a lui Mihail Neamtu. Ba unii chiar au insinuat, pe de laturi, ca noii veniti in politica nu prea ar avea cine stie ce pretendenti de senzatie. In replica, ”ungurenii” le-au batut obrazul democratilor, reprosandu-le ca si-au sacrificat imaginea imaculata pentru a spala obrazul PDL-ului. Cum-necum, marea dreapta damboviteana s-a intrupat, cu scopul declarat de a rapune hidra uselista de stanga la alegerile din toamna.

author avatar
Simona Badulescu
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger