AcasăNewsBlaga pregateste remanierea lui Igas

Blaga pregateste remanierea lui Igas

Vasile Blaga vrea sa-i plateasca niste polite lui Traian Igas

Vasile Blaga suna goarna de remaniere. Desi nu o recunoaste public, actualul presedinte al Senatului ar incepe lista de disponibilizari cu seful de la Interne, Traian Igas.

Vasile Blaga vrea sa-i plateasca niste polite lui Traian Igas

Revenit in prima linie democrat-liberala de o saptamana, Vasile Blaga propune deja schimbarea la fata a partidului. Mai exact, o remaniere guvernamentala care sa echivaleze cu o transfuzie cu sange proaspat. “O remaniere ar putea fi luata in calcul. Este o forma de revigorare a imaginii partidului si a guvernului. Personal, cred ca ar fi nevoie de sange proaspat, dar asta este decizia premierului. Oricand este nevoie de sange proaspat, nu neaparat pentru ca cineva nu-si face treaba. Plecand de la ideea ca oricand este loc pentru mai bine, astfel de lucruri se intampla in toata lumea civilizata”, a declarat Vasile Blaga, precizand ca demersul ar fi si pe placul lui Traian Basescu. “Atunci cand premierul va dori aceasta remaniere, presedintele i-o va aproba imediat”, a mai spus presedintele Senatului.

Gabriel Berca, pregatit pentru Interne

Gabriel Berca ar putea sa-i ia locul lui Traian Igas in fruntea MAI

Chiar daca Blaga s-a ferit sa intre in detaliile remanierii, surse democrate sustin ca fostul secretar general al PDL il are in vizor pe ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas. Care a incercat, fara succes, sa-i elimine din structurile ministerului pe toti apropiatii lui Vasile Blaga. Dupa Matei Stanciuc (consilier personal al lui Blaga), Cristian Baci (secretar general al MAI) si Zaharia Pop (fostul sef al DGIPI), Igas s-a lovit insa de rezistenta activa a celorlalti soldati fideli ai “Buldogului”. In prezent, acestia lucreaza din interior la inlaturarea ministrului.

Traian Igas

Odata cu matrasirea lui Traian Igas din Executiv, portofoliul ar urma sa-i revina lui Gabriel Berca, devenit pedelist cu acte in 2010, dupa ce a demisionat din PNL. Dincolo de traseul politic, democrat-liberalii sustin ca pe Berca il recomanda experienta in administratie, senatorul ocupand postul de prefect al Bacaului intre 2005-2008 si functia de secretar general al Guvernului pe vremea cand Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu.

[poll id=”156″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger