AcasăNewsBlaga pregateste guvernul de uniune nationala

Blaga pregateste guvernul de uniune nationala

“Curtat” de DNA, Vasile Blaga are o contrapropunere la guvernul Patriciu: un guvern de unitate nationala, bun si sa fisureze unitatea partidului condus de Boc.

Vasile Blaga nu se resemneaza, asteapta o ocazie favorabila

Reactivarea nemultumirilor din PNL contagiaza, se pare, si PDL-ul. De unde se aude ca tabara Blaga s-ar pregati de o noua iesire la rampa, o data cu inceperea sesiunii parlamentare de toamna. Cand, sustin zvonurile, Blaga si pedelistii ramasi langa el vor propune formarea unui guvern de uniune nationala, compus din PDL, USL si UDMR. Ceea ce ar insemna ca PSD si PNL ar lua locul UNPR-ului generalului Oprea. Fara indoiala, finalizarea unui asemenea proiect politic are sanse minime, ca sa nu spunem nule, pe malurile Dambovitei. In schimb, propunerea ar putea fi cu succes folosita, ca element de santaj, in interiorul PDL.

Colegii care nu l-au vrut presedinte al PDL pe Emil Boc nu-l mai vor nici premier

Unde senatorii grupati in jurul lui Blaga l-ar putea ameninta pe Emil Boc ca nu-i voteaza mai nimic daca nu tine cont de ideea avansata de ei. Luata la puricat in mediile politice, „razmerita” pusa la cale de democratii ostili actualei conduceri nu pare sa tulbure catusi de putin apele pedeliste. Contactat de ziarul „National”, vicepresedintele Ioan Oltean exclude, oficial si categoric, varianta: „Vasile Blaga este un om politic adevarat, el nu spune si nu face prostii”.

Fostul lider PDL nu-si explica stenogramele

Intrebat ce veste-poveste este cu guvernul de uniune nationala, Vasile Blaga a ocolit raspunsul si a preferat sa-si detalieze aventura de la DNA, unde a fost audiat, ieri, ca martor in dosarul vamii Agigea. El a povestit ca audierea a fost convenita saptamana trecuta, de comun acord cu procurorii, care s-au si declarat la final “extrem de lamuriti”.

Vasile Blaga nu a putut in schimb sa explice aparitia stenogramelor legate de neregulile din vami in care era vehiculat si numele sau. “Nu stiu, nu cred in general in coincidente” s-a multumit sa raspunda fostul secretar general al PDL.

 

author avatar
Adelina Ionicel
706 afisari

6 COMENTARII

  1. Guvern din umbra a mai facut si PNL si s-a ales praful de el. Blaga este foarte ocupat in ultima perioada, DNA il cheama la audieri, e incurcata treaba si a inceput sa miroasa urat.

  2. Nu stiu de unde ati scos-o pe asta cu PDL-PNL-UDMR. Credeti ca mai risca daca ar putea careva cu UDMR? Sa fim seriosi. Ar fi o varianta PDL-PNL-UNPR, stationarea PSD in opozitie pentru inca un mandat si disparitia UDMR.

  3. Guvernele din umbra facute de cine nu trebuie normal ca s-a ales praful de ele. Dar unul facut cu acceptul cotrocenilor pe scheletul unpr-ului este realizabil. Si cred ca Oprea nu se va multumi doar cu functia de simplu ministru, fie el si la interne.

  4. Sa fim realisti. Oprea si cu Udrea au o sansa. Blaga si cu Frunzaverde au si ei una… de a scapa de DNA daca sunt baieti cuminti si nu misca in front.

  5. „Fara indoiala, finalizarea unui asemenea proiect politic are sanse minime, ca sa nu spunem nule, pe malurile Dambovitei.” Intreb si eu, cine din PDl are interesul sa iasa de la Guvernare si sa riste sa nu mai ajunga ani buni acolo? Eu cred ca nimeni, nici macar de dragul de a scapa de Boc.

  6. Cat timp este Base la timona, Blaga nu are nici o sansa. Nu-si risca niciun partid pielea la guvernare in aceasta perioada crizata. Doar PDL-UNPR-UDMR sunt tripleta care au reusit deocamdata sa tina Romania pe linia de plutire. Restul este fumigena.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger