AcasăNewsBlaga: Ponta si USL au atacat institutiile democratice ale tarii si independenta...

Blaga: Ponta si USL au atacat institutiile democratice ale tarii si independenta justitiei

Presedintele PDL Vasile Blaga a pus pe seama USL-ului situatia „dezastruoasa” in care se afla Romania in acest moment, spunand despre membrii Uniunii ca „emit declaratii halucinante”.

Vasile Blaga, liderul democrat – liberalilor, a declarat, miercuri, ca USL este vinovata de situatia „dezastruoasa” a Romaniei, fiind de parere ca aceasta, prin atacarea institutiilor democratice ale tarii, „a calcat statul de drept in picioare”.

” Traim astazi cea mai neagra zi din istoria de 22 de ani a democratiei romanesti. Trebuia sa fie o zi fericita cand Mecanismul de control si verificare lua sfarsit pentru Romania. Astazi se incheia o perioada de monitorizare a Romaniei de cinci ani si treceam intr-o noua etapa de cooperare institutionala europeana. Din pacate, raportul Comisiei Europene stabileste fara dubiu ca guvernul condus de Victor Ponta a atacat si a slabit institutiile democratice ale tarii si independenta justitiei”, a declarat acesta, citat de realitatea.net.

Presedintele PDL a adaugat ca, desi miercuri Comisia Europeana a emis un act prin care se cerea intreruperea abuzului asupra legilor, membrii USL nu au respectat cerintele reprezentantilor europeni, incalcand in continuare sa incalce legile aflate in vigoare.

„Majoritatea parlamentara USL a continuat sa incalce legea si sa comita abuzuri. Majoritatea USL a intors spatele Uniunii Europene, si a actionat in mod deschis impotriva lor. Ponta a avut insolenta sa spuna azi ca a discutat aceasta modificare cu partenerii nostri internationali. Refuza sa-si asume raspunderea pentru incalcarea legii. Ponta sa ne spuna cine sunt acesti parteneri internationali. Se referea probabil la Vladimir Voronin, liderul comunistilor din Moldova, singurul care si-a manifestat sprijinul pentru regimul Ponta-Antonescu”, a adaugat Vasile Blaga.

author avatar
Ionut Zgimbau
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger