AcasăNewsBlaga: PDL nu va recunoaste un referendum pe doua zile

Blaga: PDL nu va recunoaste un referendum pe doua zile

Liderul PDL, Vasile Blaga, a anuntat ca membrii partidului pe care il conduce nu vor recunoaste un referedum pe doua zile, acestia dorindu-si ca USL sa respecte decizia CCR privind un referendum validat de prezenta 50% plus unu dintre alegatorii inscrisi pe liste.

Vasile Blaga, presedinte PDL, a anuntat, luni, ca democrat liberalii nu vor recunoaste referendumul privind demiterea ori reinvestirea lui Traian Basescu in functia de presedinte a Romaniei, daca acesta va fi desfasurat pe doua zile, ori daca va fi validat desi la acesta nu au participat 50% + 1 dintre alegatorii inscrisi pe liste.

„As vrea sa va spun dupa sedinta BPN ca noi, PDL nu vom recunoaste un referendum la care participa mai putin de 50% plus unu din alegatorii inscrisi in listele electorale si care sa dureze mai mult de o zi”, a spus Vasile Blaga, citat de Realitatea TV.

Acesta nu a dorit insa sa precizeze ce reprezinta „recunoasterea” referendumului, declarand ca totul va fi aflat la o data ulterioara, PDL urmand sa actioneze in conformitate cu legile aflate in vigoare.

„Toate la timpul lor. Noi nu jucam decat in cadrul democratic instituit de Constitutie si de legile romanesti”, a conchis Vasile Blaga.

Totodata, liderul PDL a adaugat ca, intr-o tara democratica regulie nu se schimba „in timpul jocului”, in functie de interesele vreunui partid politic.

„Intelegem in acest fel sa respectam cu strictete decizia CCR referitoare la validare si hotararea Parlamentului Romaniei referitoarea la organizarea referendumului. In democratie regulile nu se schimba in timpul jocului. De altfel, observati, nu am comentat, desi mi s-a parut incorect ca in sectiile de votare practic sa existe un singur reprezentant al celor care il sustin pe presedinte la referendum, adica al PDL-ului si cinci reprezentanti ai celorlalte formatiuni politice”, a completat Vasile Blaga.

author avatar
Ionut Zgimbau
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger