AcasăNewsBlaga, Olteanu, Marko Bela si Videanu, audiati in dosarul privatizarilor strategice

Blaga, Olteanu, Marko Bela si Videanu, audiati in dosarul privatizarilor strategice

Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Adriean Videanu, fosti ministri in guvernul Tariceanu, sunt audiati, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martori, in dosarul privatizarilor strategice, in care fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor Codrut seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT.

Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela si Adriean Videanu sunt audiati cu privire la discutiile care au avut loc intr-o sedinta de Guvern din 2005 privind privatizarile unor companii romanesti. La termenul din 11 mai, instanta care judeca dosarul privatizarilor strategice a hotarat emiterea unei adrese prin care a solicitat Secretariatului General al Guvernului (SGG) fie sa desecretizeze stenogramele acelei sedinte, fie sa-si dea acordul pentru audierea celor patru fosti ministri.

Secretariatul General al Guvernului a incuviintat, in 14 mai, audierea lui Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela, Adriean Videanu si Ionut Popescu in dosarul privatizarilor strategice, cerand ca sedinta respectiva sa fie una secreta.

Fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, in martie 2009, alaturi de alte patru persoane, in dosarul privatizarilor strategice, fiind acuzati de aderare la un grup infractional organizat cu caracter transnational.

author avatar
National
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger