AcasăNewsBlaga: Memorandumul solicitat de Guvern nu are forta de lege

Blaga: Memorandumul solicitat de Guvern nu are forta de lege

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca memornadumul solicitat de Guvern, prin care cere administatiei locale sa scoata din listele electorale anumite categorii de persoane, nu are forta de lege.

Vasile Blaga, liderul democrat – liberalilor, a anuntat, vineri, ca memorandumul emis de Guvernul condus de Victor Ponta, prin care se cere scoaterea din listele electorale permanente a unor categorii de persoane, nu are fosta de lege, fiind astfel in afara legii.

”Memorandumul incearca sa schimbe realitatea electorala a Romaniei si demonstreaza ca USL actioneaza in continuare in dispret fata de lege, Constitutie si orice norma democratica. USL nu poate scoate niciuna din categorii din listele electorale permanente”, a spus Vasile Blaga, citat de b1.ro.

Acesta a adaugat ca primarii care apartin partidului din care face parte nu vor fi partasi la incalcarea legii cerute de Guvern.

”Primarii PDL nu vor fi partasi la incalcarea legii si a unei decizii a CCR. Primarii PDL vor transmite exact listele electorale solicitate de CCR, acele liste actualizate pana la data de 11 iulie potrivit legii” a mai anuntat el, mentionand ca actiunea guvernului nu are baza legala.

Declaratia acestuia survine dupa ce Guvernul a initial un memorandum prin care se cere autoritatilor locale sa fie concepute anumite tabele nominale, in fiecare localitate, cu scopul de a se stabili numarul exact al romanilor care vor fi trecuti pe listele electorale permanente.

Prin acest memorandul, li s-a cerut primarilor sa fie scoase din liste anumite categorii de persoane, precum cele care nu se mai afla in tara, cele care au actele de identitate expirate ori si-au pierdut dreptul de vot.

author avatar
Ionut Zgimbau
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger