AcasăNewsBlaga i-a cerut din nou demisia lui Ponta: "Dovediti o sete de...

Blaga i-a cerut din nou demisia lui Ponta: „Dovediti o sete de putere nemasurata”. VEZI declaratiile!

Liderul PDL, Vasile Blaga, a cerut, marti, in Parlament, demisia premierului, despre care a spus ca „a deschis calea spre anarhie” si ca dovedeste o sete de putere nemasurata.

Iata declaratiile lui Vasile Blaga:

Ceea ce ati facut dumneavoastra in aceasta perioada de guvernare este extrem de grav si arata o dorinta clara de suspendare a democratiei si a statului de drept. Consecintele negative sunt pe masura. Prin comportamentul dumneavoastra, declaratiile dumneavoastra si unele decizii de Guvern pe care le-ati luat aratati ca principalul obiectiv este acapararea institutiilor democratice si acapararea statului de drept. Nu am vazut nicio masura pentru bunastarea romanilor, pentru crearea de locuri de munca.

Domnule Ponta, ne-ati prezentat astazi un fel de raport, ca ati fost la Bruxelles, la Consiliul European, insa nu ati spus ca ati facut acest lucru incalcand grav Constitutia Romaniei, indepartand Romania de normele europene. Ati deschis calea catre anarhie. Acesta este mesajul adresat romanilor si dus la Bruxelles. Realitatea este ca numai dumneavoastra va bucurati de Europa, pe romani vreti sa-i scoateti din Europa.

-Urmand exemplul dumneavoastra, domnule prim-ministru, maine cetatenii acestei tari or sa spuna ca nu mai respecta nicio lege pentru ca premierul a aratat ca nu trebuie respectate.

-V-am auzit mintindu-i pe romani ca Parlamentul v-a mandatat (la Consiliul European), ca Parlamentul este mai important decat Curtea Constitutionala. Nimic mai fals. (…). Rolul Parlamentului este sa faca legi, iar rolul Curtii Constitutionale e de a apara Constitutia si legalitatea.

Dovediti o sete de putere nemasurata. Va atrag atentia ca este momentul sa va opriti acum cat se mai poate. Sa nu mai faceti de ras Romania.

-Comportamentul si deciziile dumneavoastra arata ca visati la alta lume, de care romanii s-au desprins in decembrie 1989.

-De cand sunteti la guvernare nu v-ati reprezentat nicio promisiune. De cand ati preluat puterea ati cautat permanent galceava politica pentru a va masca incompetenta, nestiinta guvernarii, si plagiatl, adica furtul.

-Faptul ca dumneavoastra, domnule prim-ministru Ponta, ati plagiat este demonstrat de academicieni, oameni din mediul unversitar a caror integritate si impartialitate este demonstrata si respectata. N-am sa insist pe acest subiect. Am sa va spun ca trebuie sa demonstrati ca aveti demnitate, ca respectati Romania si romanii, prezentandu-va demisia de onoare, asa cum i-ati cerut domnului Mang. Credibilitatea unei tari nu este si nu trebuie legata de nicio persoana, indiferent care este numele ei.

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger