AcasăNewsBlaga: PDL cere demisia lui Ponta si a directorului ISC

Blaga: PDL cere demisia lui Ponta si a directorului ISC

PDL a cerut, joi, demisia directorului Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Constantin Grajdan, dar si a premierului Ponta, cel care l-a numit in aceasta functie. „Suntem foarte ingrijorati de actiunile prin care Guvernul Ponta intervine in actul de justitie”, a anuntat Vasile Blaga intr-o declaratie de presa.

Vasile Blaga

„Guvernul Ponta a luat decizii ce pot avea consecinte foarte grave. Mai intai, acest Guvern a schimbat sistemul de vot, urmarind sa subordoneze Parlamentul propriului partid. Mai departe au pus la punct masuri de reducere a atributiei Curtii Constitutionale. Nu vor sa fie controlati de nimeni si nici trasi la raspundere. Guvernul USL merge mai departe si vrea sa modifice legea referendumului, pentru ca vor sa-si subordoneze presedintia. Ideea lor este sa reduca importanta votului popular si sa usureze astfel suspendarea presedintelui”, a declarat liderul democrat-liberal.

PDL a cerut demisia directorului ISC, dar si a premierului Ponta, care l-a numit pe Constantin Grajdan in aceasta functie. „In prima sedinta de Guvern, Victor Ponta a trecut in subordinea sa conducerea ISC. Aceasta decizie a fost premeditata. Ieri Inspectoratul a anuntat in instanta ca nu are nicio pretentie in dosarul in care este judecat Adrian Nastase pentru coruptie. Cu asemenea manevre, Guvernul Ponta incearca sa se substituie justitiei. Noi nu ne-am amestecat niciodata in treburile justitiei. Suntem foarte ingrijorati de actiunile prin care Guvernul Ponta intervine in actul de justitie. Cerem demisia imediata a domnului Constantin Grajdan din functia de director al Inspectoratului de Stat in Constructii si a domnului prim-ministru Victor Ponta, cel care l-a numit in aceasta functie”, a mai spus Blaga.

”Guvernul Ponta guverneaza pentru a-i scapa pe liderii USL de justitie si pentru a-si subordona institutiile democratice. USL vrea un sistem de vot si un Parlament care sa lucreze pentru USL, un presedinte care sa inchida ochii la abuzurile USL”, a afirmat Vasile Blaga.

274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger