AcasăNewsBlackout în România. Scenariul NEGRU s-a întâmplat! Oraşul ce a rămas în...

Blackout în România. Scenariul NEGRU s-a întâmplat! Oraşul ce a rămas în BEZNĂ

panaBlackout în România. Scenariul NEGRU s-a întâmplat! Oraşul ce a rămas în BEZNĂ

Scenariul negru despre care se discută în mai multe ţări din Europa, şi anume un blackout în energie, a prins contur în România. Singura parte bună aici, dacă există una, e că nu s-a întâmplat din cauza crizei energetice, ci din pricina vremii.

Oraşul Borsec a rămas parţial nealimentat cu energie electrică, duminică, în urma ninsorii căzute în zonă.

229 de consumatori, fără energie electrică

Au fost afectate opt posturi de transformare şi o linie de medie tensiune, iar 229 de consumatori nu au energie electrică. Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor.

În zonele înalte ale judeţului Harghita a nins sau a căzut lapoviţă, iar drumarii au acţionat cu 23 utilaje şi au răspândit 75 tone sare pe drumurile naţionale, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Ninge ca-n povești în mai multe zone

Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele zile semn că iarna își intră în drepturi. În mai multe zone ale țării ninge abundent și vântul suflă cu putere. Drumarii au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale.

Utilajele au acționat și duminică dimineață, încă de la primele ore, pentru că pe carosabilul preponderent umed, exista un strat de zăpadă frământată de până la 2 cm pe unele sectoare din judeţele menţionate anterior.

author avatar
Andrei Ștefan
1.457 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger