AcasăNewsBlackBerry isi va despagubi clientii din Romania. Iata cum!

BlackBerry isi va despagubi clientii din Romania. Iata cum!

Dupa ce si-a lasat clientii fara serviciile BlackBerry, compania-mama Research In Motion a ajuns la un consens cu operatorii de telefonie mobila asupra mijloacelor prin care vor fi despagubiti cei aproape 70 de milioane de abonati afectati.

Atat in tara noastra cat si in toate statele afectate de disfunctionalitatile serverelor ce asigura internet, e-mail si mesagerie BlackBerry, clientii nu vor achita valoarea abonamentului pentru perioada in care aceste servicii nu au functionat, urmand ca acest cost sa fie aplicat ca reducere la factura de pe luna octombrie.

“Vodafone Romania isi va compensa toti utilizatorii BlackBerry care au fost afectati de o disfunctionalitate globala a serviciului, in ultimele zile. Clientii Blackberry, utilizatori individuali si companii, vor fi compensati cu contravaloarea abonamentului pentru perioada in care serviciul a fost afectat de dificultati tehnice”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei.

“In urma incidentului de saptamana aceasta am decis sa compensam clientii care detin abonament BlackBerry cu contravaloarea abonamentului pe perioada nefunctionarii, indiferent daca situatia a fost sesizata sau nu Serviciului Clienti. Compensarea se va aplica automat, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice”, a anuntat Orange Romania.

Scandalul BlackBerry ia amploare! Cine plateste?

Si cei de la Cosmote au decis sa solutioneze “scandalul BlackBerry” in acelasi mod ca si concurenta.

„Cosmote va oferi compensatii clientilor afectati pentru perioada in care serviciul BB nu a fost functional. Compensatia va fi calculata ca procent din abonamentul lunar”, a precizat biroul de relatii cu presa al companiei.

“Scandalul BlackBerry” a debutat in cursul zilei de luni cand acest tip de servicii nu au mai functionat in state din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, iar nimeni nu a stiut ce se petrece timp de cateva zeci de ore, intrucat Research In Motion nu a anuntat nimic. Abia marti dupa-masa compania a recunoscut ca au fost probleme la un server din Anglia, insa BlackBerry tot nu functiona, in timp de disfunctionalitatile se extindeau si la clientii din America Latina, Japonia si India.

Abia joi, clientii au putut utiliza serviciile BlackBerry de internet, e-mail si mesagerie si Research In Motion a anuntat ca defectiunea s-a rezolvat.

 

author avatar
Ciprian Purice
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger