AcasăNewsBlack Friday. Vrei sa faci cumparaturi de Vinerea Neagra? Sfaturi de la...

Black Friday. Vrei sa faci cumparaturi de Vinerea Neagra? Sfaturi de la ANPC

Ca in fiecare an, cum se intampla si in alte state care practica reducerile de „Black Friday”/”Vinerea Neagra”, nu sunt putini romanii care vaneaza reduceri, cautand sa-si cumpere un televizor, un laptop sau un telefon la preturi mai mici decat in restul anului.

Pentru a nu avea, insa, surprize neplacute, e recomandabil sa tineti cont de cateva sfaturi pe care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului le-a facut publice inaintea zilei de 16 noiembrie, de „Black Friday”.

Iata care ar fi aceste sfaturi pentru consumatori:

„• Fa o lista cu produsele pe care doresti sa le achizitionezi si cu preturile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta sa eviti falsele reduceri de preturi, de exemplu atunci când comerciantii maresc pretul si aplica procentul de reducere la pretul astfel majorat.
• Verifica cu atentie modul in care este afisata reducerea pe site sau pe eticheta produsului.
• Nu cadea in capcana ofertelor care anunta mari reduceri de preturi doar pentru a te atrage sa intri in magazin.
• In cazul in care comanzi online, verifica, inainte de a trimite comanda, daca pretul fiecarui produs din cosul de cumparaturi este acelasi cu pretul redus indicat atunci când ai ales produsul.
• Utilizeaza cardul pentru a face plata. In unele situatii, precum cazurile de frauda, daca ai platit prin card, poti utiliza procedura refuzului la plata pentru a-ti recupera suma platita – in principiu, in cel mult 30 de zile de la data platii. Contacteaza-ti banca pentru a afla mai multe amanunte.”

Mai multe informatii ce se pot dovedi utile gasiti AICI.

author avatar
Andrei Coman
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger