AcasăNewsBlack Friday: Magazine luate cu asalt de cumparatori, depozite ticsite

Black Friday: Magazine luate cu asalt de cumparatori, depozite ticsite

Black Friday, evenimentul de shopping cunoscut la nivel international, este originar din Statele Unite, unde a devenit un fenomen national atat in retail-ul traditional, cat si online.

Desi se traduce „vinerea neagra”, Black Friday este, in SUA, o zi a profitului pentru comercianti si a ofertelor avantajoase pentru cumparatori, marcand debutul sezonului cumparaturilor de sarbatori si fiind considerata cea mai aglomerata zi din an in magazine.

In SUA, Black Friday este vinerea dupa Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day, a patra joi din noiembrie), marcata in calendar intre datele de 23 si 29 ale lunii. Marile magazine se deschid foarte devreme in aceasta zi, chiar de la 4.00 dimineata, pentru o multime de oameni care asteapta la coada sa beneficieze de multitudinea de oferte speciale.

Black Friday 2011 in Romania: Vezi magazinele cu reduceri in 25 noiembrie!

Black Friday: eMag, Flanco, evoMag, PCGarage, stocuri epuizate in cateva minute si profituri uriase

In ultimii ani, magazinele americane au inceput sa-si deschida portile tot mai devreme in aceasta vineri, ajungandu-se ca, anul acesta, unele sa se deschida de la 12.00 noaptea, in premiera. Magazinele Wallmart si-au „inceput ziua” chiar de la ora 22.00, joi, de Ziua Recunostintei, iar Toys ‘R’ Us cu o ora mai devreme.

Chiar daca nu este o sarbatoare publica, multe companii care nu activeaza in domeniul comertului cu amanuntul le dau liber angajatilor pentru a spori numarul de potentiali cumparatori. Astfel, in mod traditional Black Friday este cunoscuta drept ziua in care se fac cele mai multe cumparaturi din tot anul.

Vinerea neagra este urmata de „Cyber Monday”, lunea imediat dupa week-end, adoptata dupa numele dat in Marea Britanie celei mai aglomerate zile de cumparaturi din an. Se asteapta ca luni sa fie procesate peste doua milioane de comenzi online.

Anul trecut americanii au cheltuit peste 45 de miliarde de dolari in week-end-ul de dupa Black Friday.

author avatar
Ciprian Purice
2.521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger