AcasăNewsBlack Friday 2023. Cum să te ferești de „țepe” și să nu...

Black Friday 2023. Cum să te ferești de „țepe” și să nu riști surprize neplăcute în „vânătoarea” de reduceri

sursa foto: newsbucovina.ro

Cine nu a fost tentat, măcar o dată, să vadă ofertele de Black Friday (Vinerea Neagră), în căutare unor reduceri de prețuri? Ei bine, cum ziua de Black Friday 2023 se apropie tot mai mult, ar fi indicat să aveți în vedere unele aspecte, cât să nu vă treziți că „vă luați țeapă”, din simpla dorință de a cumpăra unele obiecte la preț redus.

În cazul în care vă surâde ideea de a vă schimba televizorul, laptopul sau chiar frigiderul și vă gândiți să aruncați o privire asupra ofertelor marilor magazine de profil nu e timpul pierdut. Oamenii stau cu ochii pe oferte pentru a vedea ce ar putea să cumpere de Black Friday, în 2023.

Ziua de Black Friday 2023 – 10 noiembrie – se apropie tot mai mult și în România. Unele magazine au început deja să prezinte ofertele din acest an.

Conceptul de Black Friday nu le, așadar, e străin românilor. Și mulți deja știu din timp cam ce ar vrea să cumpere. Așa că numără orele până se va da startul reducerilor, de care, cum e și firesc, potențialii cumpărători vor să se bucure. Printre cele mai căutate produse sunt cele din gama electrocasnicelor, dar și gadgeturile. Dar nu sunt puțini cei care au în plan să-și cumpere un televizor sau un telefon mobil.

Cum să nu te păcălești de Black Friday 2023

Însă e important de avut în vedere faptul că, dincolo de simpla alegere a unor produse în cazul „vânătorii” de reduceri, e bine să aveți în vedere mai multe aspecte. Nu de alta, dar să nu va treziți că risipiți bani, în loc să profitați de întregul concept de reduceri. Cum să nu vă păcăliți de Black Friday în acest an? Și la ce să fiți cu băgare de seamă? Sunt câteva sfaturi simple.

Poate primul dintre ele – în ordinea importanței – ar fi acesta: să verificați dacă obțineți o ofertă autentică. Și asta pentru că doar un număr mic de produse sunt la cel mai mic preț în timpul Black Friday, iar asta o arată analizele ulterioare, potrivit stirileprotv.ro. De obicei, produsele au fost disponibile la un preț mai mic în cele șase luni de dinaintea Vinerii Negre (Black Friday).

Mai mult, s-ar putea ca Black Friday să nu fie întotdeauna cel mai bun moment pentru a obține o reducere bună cu adevărat. Însă cei care sunt pregătiți să aștepte și să facă puțină cercetare vor putea să recunoască o ofertă. Doar că acest lucru presupune un research chiar și cu câteva luni înainte.

Folosiți un site de verificare a prețurilor

La fel de util s-ar putea dovedi un pas cât se poate de simplu. Și anume folosirea unui site de verificare a prețurilor, pentru a vedea cât a costat în trecut ceea ce vrei să cumperi de Vinerea Negră.

Un alt aspect de care ar fi bine să țineți cont e acela că există anumite trucuri de marketing. Un truc frecvent utilizat este crearea unei senzații de urgență, amintește aceeași sursă. „Mai sunt doar 10 bucăți” sau „Grăbește-te, oferta expiră curând” – sunt doar câteva dintre formulările care pun în alertă clienții și îi fac să se decidă rapid să „profite de ocazie”.

Un alt truc folosit cu aceste ocazii – și care s-ar putea să vă dea senzația că trebuie să faceți o achiziție rapidă – este mesajul care vă spune câți oameni se uită la produsul la care vă uitați la momentul respectiv. Ceea ce creează senzația că e un produs foarte căutat și că ați putea risca să rămâneți fără șansa de a-l cumpăra, în cazul în care cumpăniți prea mult dacă să-l achiziționați sau nu.

NU accesați link-uri nesolicitate

De fapt, ar trebui să vă gândiți bine dacă acel produs vă este necesar cu adevărat și așa să-l și cumpărați, nu doar pentru că vi se pare mai ieftin.

Nu în ultimul rând, un sfat care v-ar putea scuti de eventuale bătăi de cap îl reprezintă accesarea unor link-uri nesolicitate. Astfel, puteți evita să picați victimă unei posibile escrocherii în „vânătoarea” de reduceri. Astfel, aveți grijă ca oferta de Black Friday să nu fie o iluzie folosind comercianți de încredere și vizitând site-urile lor direct – în loc să accesați link-uri nesolicitate.

Dacă nu sunteți sigur de comerciantul de la cumpărați, luați în considerare posibilitatea de a plăti ramburs. Cu tot cu verificarea coletului la primire. În acest fel, veți putea să vă feriți de țepe. Dacă un comerciant are doar opțiune de plată cu cardul, atunci asta ar trebui să vă ridice câteva semne de întrebare, potrivit aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger