AcasăNewsBlack Cube vs Kovesi, afacere de 1,5 milioane de lire sterline in...

Black Cube vs Kovesi, afacere de 1,5 milioane de lire sterline in Romania

Israelienii de la Black Cube au “impuscat” intr-un singur an in Romania nu mai putin de 1,5 milioane de lire sterline pentru a o mai “linisti” pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Cel putin asa reiese din informatiile de ultima ora din cadrul anchetei.  Serviciul privat de spionaj a incheiat doua contracte  in Romania, cu beneficiari diferiti.

Primul, incheiat in martie 2015, il are ca beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu,  iar al doilea este semnat in februarie 2016, cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir. Insumate, cele doua valoreaza 1,5 milioane de lire sterline.

Cum voia Adamescu sa scape de puscarie

In valoare de 600.000 de lire, contractul cu controversatul Adamescu, condamnat intre timp definitiv la inchisoare pentru mituirea unor judecatori, ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-si retrage acuzatiile in acest dosar. Conform valoroasei intelegeri, Black Cube urma sa deruleze o intreaga campanie in acest scop, dar sa  si lanseze mesaje de tipul „DNA distruge investitorii straini”, „DNA a actionat in cazul Adamescu la comanda lui Ponta” sau ca procurorii anticoruptie sunt antisemiti. Potrivit datelor din ancheta, la fiecare trei luni, firma israeliana realiza un raport cu actiunile derulate. In paralel, familia Adamescu a facut un puternic lobby si in afara tarii, in presa internationala, pentru a se prezenta drept o victima politica a guvernului Ponta, care l-ar fi sanctionat din cauza politicii editoriale ale ziarului Romania Libera.

Cine este in spatele lui Dragomir

Asa cum deja se stie, cel de-al doilea contract a fost incheiat cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir. Acesta ar fi semnat contractul cu israelienii in februarie 2016 pentru suma de 900.000 de lire, scopul fiind compromiterea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Insa Dragomir este o interfata, avand in vedere ca nu dispunea de o asemenea suma de bani. Surse din cadrul anchetei sustin ca pentru strangerea sumei de 900.000 de lire s-ar fi realizat „o cheta”, mai multe figuri importante anchetate de procurorii anticoruptie contribuind la operatiune cu bani.

Ghita acuza un ziarist ca se ocupa cu simpozioanele Black Cube

O discutie in studioul B1Tv, marti seara, a generat o confruntare intre deputatul PRU Sebastian Ghita si jurnalistul Sabin Orcan. Deputatul a afirmat ca Sabin Orcan s-a ocupat de simpozioanele Black Cube, la Londra. Vizibil surprins de replica deputatului, Orcan a declansat un atac la persoana, cu jigniri cum ar fi ”trage pe nas si consuma alcool”.

“Ghita: Cu cine vorbesc? Cu dl.Orcan? Va ocupati de simpozioane Black Cube in Londra. Haideti sa spunem adevarul!

Orcan: Eu ma ocup de simpozioane Black Cube? Domnule Ghita, ati baut ceva inainte sa intrati in emisie?

Ghita: Nu am baut, dar nici nu puteti pacali pe toata lumea cand luati bani de la Adamescu si de la Black Cube.

Orcan: Domnule Ghita, ati tras ceva pe nas inainte?

Sebastian Ghita: Tineti simpozioane Black Cube la Londra impotriva statului roman!

Orcan: Domnule Ghita, ati tras ceva pe nas inainte de emisiune? Cum imi spuneti mie ca fac simpozioane Black Cube?”

author avatar
Nicole Ionescu
762 afisari

1 COMENTARIU

  1. Rusine domnule Orcan mincati bani din mai multe parti. Nu ati lamurit ce ati cautat la Londra , cu cine v-ati intilnit si si daca ati primit sume de bani si pt. ce ? intrebarile rezulta din confrunatrea cu Ghita, in loc sa lamuriti situatia ati inceput cu jigniri., Dle. Orcan ati uittat un lucru cine se scuza si nu spune adevarul se acuza . RUSINEEEEEEEEEEEEEE !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger