AcasăNewsBiserica Sfantul Pantelimon din Capitala, puternic afectata de un incendiu violent -VIDEO

Biserica Sfantul Pantelimon din Capitala, puternic afectata de un incendiu violent -VIDEO

(foto: captura video)

Biserica Sf. Pantelimon, situata in zona Foisorul de Foc din sectorul doi al Capitalei, a fost grav avariata in urma unui incendiu deosebit de puternic. Flacarile au fost zarite la orele 20, iar pompierii s-au straduit mai bine de trei ore sa le stinga. Nu au existat victime.

(foto: captura video)

Imediat ce a fost observat fumul in turla bisericii Sfantul Pantelimon, locuitorii din imediata apropiere a bisericii au sunat la 112. Zeci de pompieri, cu sase autospeciale cu apa si spuma si doua autoscari mecanice, au intervenit de urgenta pentru a stinge flacarile. Operatiunea a fost deosebit de dificila, data fiind inaltimea turlei, dar si faptul ca focul a fost deosebit de puternic, informeaza Mediafax. In urma incendiului, turla din lemn bisericii s-a prabusit. De asemenea, a cazut si candelabrul. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, la ora producerii dezastrului biserica fiind inchisa.

Preotii, dar si credinciosii au reusit sa salveze o parte din cartile si icoanele aflate in Biserica Sfantul Pantelimon, insa apa si spuma folosite de pompieri pentru a stinge incendiul au distrus picturile lacasului de cult.

Decamdata nu se cunosc exact cauzele izbucnirii incendiului, cele doua ipoteze vehiculate fiind un scurtcircuit la insalatia electrica sau cateva artificii aruncate in curtea bisericii. Preotul Bogdan Teleanu, unul dintre slujitorii Bisericii Sfantul Pantelimon, a declarat, insa, ca in turla nu exista cabluri electrice sau alte surse de curent electric.

Biserica de langa Foisor adaposteste o parte din moastele Sfantului Pantelimon, dar si o racla cu o parte din vesmantul Sfintei Parascheva.

[youtube]Aujt5LWSztw[/youtube]

2.441 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sufletul meu este sfâşiat după ce biserica Sfântul Pantelimon a ars. Comunitatea este sfâşiată. Oare vom mai fi aşa cum eram, adunaţi de prin tot Bucureştiul şi din împrejurimi, la frumoasele slujbe ce aveau loc la această biserică, aceiaşi bărbaţi şi femei de fiecare dată, alături de dragii noştrii preoţi, aduceam slavă lui Dumnezeu! De ce s-a întâmplat aşa? Doamne, unde am greşit? Am văzut cu ochii mei incendiul şi la fiecare vâlvătaie totul în mine plângea. Unde mă voi duce împreună cu familia mea? Aceasta era biserica noastră de suflet, totul ne era drag: preoţii, copiii, credincioşii, corul, icoanele, ordinea, aranjamentele florale şi mai ales slujbele. Doamne, unde am greşit?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger