AcasăNewsBiserica Scientologica isi baga coada "alien" in Romania (III)

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (III)

Biserica-Scientologica-adepti-sediuMisiunea: Sediul vedetelor adepte ale cultului scientolog din Los Angeles

Traian Basescu i-a suparat pe scientologi cu Legea cultelor 489/2006, care ii impiedica sa  vaneze adepti in Romania.  Dar se multumesc si cu „voluntari”.

Biserica-Scientologica-adepti-sediu
Misiunea: Sediul vedetelor adepte ale cultului scientolog din Los Angeles

Promulgarea, de catre presedintele Traian Basescu, a Legii 489/2006  privind Libertatea Religioasa si Regimul General al Cultelor a atras critici dure din partea unui institut american renumit pentru partizanatul sau cu miscarea scientologica. Actul normativ promulgat pe 27 decembrie a incitat Institutul pentru Religie si Politici Publice din Washington, al carui vicepresedinte si membru fondator a fost, pana a murit, Aurel Dragos Munteanu, fost ambasador al Romaniei la Natiunile Unite si in SUA. Joseph K. Grieboski, presedintele institutului, considera ca Legea cultelor din Romania este cea mai proasta din Europa. Mai mult, acesta sublinia: „Promulgarea acestei legi de catre presedintele Basescu este un atac flagrant la adresa libertatii de religie si a drepturilor fundamentele si demonstreaza distantarea nesemnificativa sau chiar absenta oricarei distantari de precedentele regimuri comuniste, pe care o promisese in timpul campaniei sale electorale”.

Soros si partizanii scientologilor

Asociatia Civic Media atentiona ca acele asociatii care au criticat legea sunt „sustinute de Centrul pentru Resurse Juridice al Retelei Soros” si de Institutul pentru Religie si Politici Publice din Washington, „remarcat prin tangentele si partizanatul sau la miscarea transcedentala scientologica”. Demn de remarcat ca, atat in Franta, cat si in Germania, „Biserica Scientologica” si „Martorii lui Iehova” (miscare pe care institutul american o socoteste nedreptatita de legea romaneasca) sunt considerate miscari ce nu intrunesc statutul de asociatii religioase si se afla in atentia autoritatilor pentru „practici care sunt opuse ordinii democratice constitutionale si violeaza drepturile omului”. Strategiile coapte pentru Romania din cancelariile oculte din afara au un mare dusman in tara noastra: ortodoxia si increderea in biserica pe care romanii si-o declara de cate ori sunt intrebati. „Ratacirea” credintei este un tel pentru a forma o generatie mult mai maleabila la „valorile” din afara. Nu ai cum sa ingenunchezi  o natiune cu o credinta ferma in Dumnezeu. Totusi, scientologii incearca. La scurta vreme dupa critica institutului american asupra legii cultelor din Romania, au inceput sa poposeasca grupuri de scientologi, aflati intr-un „turneu al bunavointei”, in cautare de voluntari. La Cluj, la Iasi, au impartit fluturasi, au instalat corturi galbene si au cautat sa convinga tineri sa se alature  miscarii lor cu scopuri caritabile.

FBI ancheteaza secta

FBI a deschis o ancheta pentru a determina daca secta practica sclavia asupra membrilor sai. Din 2009, FBI a interogat mai mulţi membri ai acestei biserici in urma denunţurilor privind astfel de practici, iar cazul este in derulare. Un articol din The New Yorker semnala cazuri de abuzuri asupra mai multor membri ai „bisericii” care au fost trimisi in centre de reeducare timp de mulţi ani, unde au fost obligaţi sa munceasca pe nimic. Sunt detaliate si cazuri de abuz fizic si psihologic comise de seful bisericii, David Miscavige, prieten apropiat si nas de casatorie a lui Tom Cruise si Katie Holmes. Un martor important este John Brousseau, fostul cumnat al lui Miscavige, care a fost urmarit si persecutat de membrii bisericii cand a incercat sa o abandoneze.

Regizorul Paul Haggis, acuzator

Regizorul Paul Haggis, castigatorul a doua premii Oscar pentru filmul „Crash” (2004), care a abandonat secta in 2009, este un acerb acuzator al sectei. Cineastul, care are doua fiice lesbiene, povesteste cum a intrat in contact cu Scientologia, viaţa sa timp de 34 de ani in randul sectei si abandonarea acesteia. El a povestit despre o congregaţie a bisericii, Sea Org, unde sunt dusi sa munceasca copii intre 10 si 12 ani, amintind de condiţiile sclaviei infantile din Haiti. Daca un membru vrea sa paraseasca secta i se prezinta o factura de 100.000 de dolari pentru serviciile si pregatirea primite, bani pe care multi nu-i au, deci nu pot pleca.

Cititi si:

Biserica Scientologica isi baga coada “alien” in Romania (I)

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (II)

author avatar
Adina Mutar
1.288 afisari

1 COMENTARIU

  1. La 24 martie 2005, in landul Berlin, Germania, Organizatia Religioasa „Martorii lui Iehova” a fost recunoscuta ca a 3-a religie oficiala, benecifiind de acelasi statut ca bisericile catolica si luterana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger