AcasăNewsBiserica Scientologica isi baga coada "alien" in Romania (II)

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (II)

Biserica-Scientologica-adeptiANON: Grupul Anonymous lasa si calculatoarele pentru a cobori in strada, cand e vorba de "biserica" scientologica

Conform doctrinei scientologice, raiul este o minciuna dureroasa care trebuie combatuta, pentru ca rataceste spiritele.

Biserica-Scientologica-adepti
ANON: Grupul Anonymous lasa si calculatoarele pentru a cobori in strada, cand e vorba de "biserica" scientologica

Toti adeptii cultului scientologic sunt initiati in elementele de baza ale teologiei, anume existenta tetanului: sufletul nemuritor care trece dintr-un corp intr-altul prin reincarnari succesive care pot dura miliarde de ani. Tetanii au construit Universul si tot ce se afla in el, iar pentru a se manifesta au creat diverse forme, corpul uman fiind doar una dintre acestea. Tetanii sunt insa vulnerabili, iar experientele dureroase imbolnavesc trupul in care salasuiesc. Pentru scientologi, este necesar sa-si vindece trupul pentru a-si purifica spiritul nemuritor si invers, intr-un proces necesar evolutiei.

Engramele se trateaza cu muzica

Experientele dureroase sunt ancestrale, conform lui Hubbard, datand de pe vremea razboaielor galactice. Ele se numesc „engrame” si pot fi descoperite cu aparatul inventat de Hubbard, numit „e-metru” si tratate prin muzica, printre altele. Prin cursurile scientologice se urmareste neutralizarea efectelor negative ale acestor engrame, numite si implanturi ( daca acestea au fost provocate chiar de tetani, pentru a lua puterea altor semeni). Hubbard a identificat multe implanturi cu efecte nocive asupra spiritului. De exemplu, existenta Raiului o considera produsul a doua implanturi, avand ca rezultat un „vis fals”, „o minciuna extrem de dureroasa”, avand ca scop orientarea unor tetani spre un tel nonexistent si ratacirea lor. Totusi, Hubbard era de parere ca „simbolul lui Christos crucificat este un implant foarte puternic, insemnand un tetan tradat”.

Adeptii atrasi cu recompense

Chiar si Hubbard si-a dat seama ca doctrina sa nu va tine daca nu va atrage oameni de renume. In 1955, la un an de la aparitie, el oferea recompense oricarui adept i-ar fi adus in „biserica” una dintre celebritatile de pe lista sa, care cuprindea nume notorii ca: Marlene Dietrich, Ernest Hemingway, Howard Hughes, Greta Garbo, Walt Disney. Stratagema a reusit mai tarziu, prin cooptarea lui John Travolta si Kristie Alley, care au format un cuplu foarte la moda in filmele din seria „Ghici cine cu cine vorbeste”.

Cititi si:

Biserica Scientologica isi baga coada “alien” in Romania (I)

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (III)

author avatar
Adina Mutar
571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger