AcasăNewsBiserica Scientologica isi baga coada "alien" in Romania (I)

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (I)

tom-cruise-david-miscavige-Biserica-Scientologica"Amin": Salutul scientolog intre Tom Cruise (stanga) si David Miscavige, marele "pontif" al sectei

Stiu romanii ce se ascunde in spatele feţelor indragiţilor actori Tom Cruise si John Travolta, cei mai infocaţi adepţi ai scientologiei, „religiei fara divinitate”?

tom-cruise-david-miscavige-Biserica-Scientologica
"Amin": Salutul scientolog intre Tom Cruise (stanga) si David Miscavige, marele "pontif" al sectei

Noua Miniune Scientologica deschisa de John Travolta in Ocala, Florida, a fost vandalizata la 16 iunie 2011 de catre grupul Anonymous. Acest grup se remarca de regula ca razboinici digitali, dar cu „religia” scientologica, atat de draga vedetelor de la Hollywood, duc si un razboi „terestru”. Centrul Bisericii Scientologice din Ocala a fost deschis in urma cu doua saptamani, in prezenţa oficialitaţilor locale, in frunte cu primarul, ceea ce i-a suparat pe Anonymous, care si-au pus stampila – „ANON” –  cu graffiti pe zidurile misiunii. Grupul a atacat deseori „biserica scientologica” despre care spun ca este o organizaţie criminala.  Chiar moartea fiului actorului, Jett Travolta, a fost pusa pe seama cultului, care interzice medicaţia pentru boli mintale, pentru ca intrerupe conexiunea cu lumea celesta. Jett suferea de autism si gurile rele spun ca John Travolta l-a tratat dupa „filosofiile” scientologice, incluzand hipnoza si, mai grav, tot felul de aparate de intrare in rezonanţa cu armoniile cosmice, care ar putea altera funcţiile creierului. Travolta, botezat in rit romano-catolic, s-a „rebotezat” scientolog din 1975. Cel mai infocat susţinator al cultului este Tom Cruise. Este foarte interesant cum a patruns cultul in mintea vedetelor de la Hollywood.

Hollywood si religia fara divinitate

Din randurile acestei „biserici” fac parte celebritati de la Hollywood, cum ar fi Tom Cruise si proaspata sa sotie, Katie Holmes (cu care s-a casatorit in noiembrie anul trecut, in „rit” scientologic), John Travolta, Kristie Alley, Priscilla Presley si Lisa Marie Presley, pianistul Chick Corea, starul de opera Julia Migenes si multi altii. Miscarea scientologica a fost fondata in 1954 de catre cunoscutul autor american de science-fiction L.Ron Hubbard (decedat in 1986). Pe scurt, doctrina scientologilor spune ca Xenu, conducatorul Confederatiei Galactice, a aruncat pe Pamant acum 75 de milioane de ani miliarde de oameni, pentru a-si ispasi pacatele, civilizatiile extraterstre supervizand dezvoltarea spirituala a acestora. Doctrina scientologica face parte din opera science-fiction a lui Hubbard.

Teologie secreta

Biserica scientologica a fost intotdeauna aspru criticata si pentru ca nu este publica, semanand mai degraba a cult esoteric, desi, se spune, are 6,5 milioane de adepti. Dar, numai o foarte mica parte dintre acestia, in special „cercul de la Hollywood”, accede la cunostintele supreme, cuprinse in „Adevarul Revelat”. Teologia este „propovaduita” la intruniri secrete, prin lecturi in grup ale lucrarilor lui Hubbard, in etape, de la lucrarile pe intelesul tuturor, la cele elevate. Accesul la cunostintele existentiale dureaza ani de zile si costa zeci de mii de dolari, dati pe casete audio cu discursuri. Telul adeptului este sa obtina eliberarea spirituala.

Cititi si:

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (II)

Biserica Scientologica isi baga coada „alien” in Romania (III)

author avatar
Adina Mutar
1.522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger