AcasăNewsBiroul Permanent al Senatului i-a scapat pe Vosganian si Ariton de urmarirea...

Biroul Permanent al Senatului i-a scapat pe Vosganian si Ariton de urmarirea penala

Varujan Vosganian si Ion Ariton, ambii fosti ministri ai Economiei, au scapat, pentru moment, de urmaririle penale pe care procurorii DNA si DIICOT vor sa le inceapa pe numele celor doi.

Varujan Vosganian este acuzat, de procurorii DIICOT, de constituirea unui grup infractional organizat, de abuz in serviciu si de complicitate la delapidare in celebrul Dosar Romgaz.

Ion Ariton este acuzat, de procurorii DNA, de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite in Dosarul „Gala Bute”.

DIICOT si DNA au trimis solicitari pentru incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele celor doi, iar Comisia Juridica a Senatului a dat aviz favorabil in ambele cazuri, dar, surpriza!

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca rapoartele pentru urmarirea penala sa fie retrimise la Comisia Juridica, solicitandu-se audierea celor doi fosti ministri ai Economiei. Astfel, sonform stiripesurse.ro, Varujan Vosganian si Ion Ariton au scapat pentru moment de inceperea urmaririi penale.

Audierea celor doi se va face marti, la ora 15.00.

author avatar
Cristi Ionita
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger