AcasăNewsBirocraţia şi o epavă veche de 200 de ani au blocat modernizarea...

Birocraţia şi o epavă veche de 200 de ani au blocat modernizarea litoralului în zona Eforie

Birocraţia şi o epavă veche de 200 de ani au blocat modernizarea litoralului în zona Eforie

Modernizarea şi lărgirea plajelor de la Eforie s-au oprit din cauza birocraţiei crunte din România. Practic, un proiect de 430 de milioane de lei a fost pus „pe pauză” din cauză că autorităţile nu pot expertiza şi, mai apoi, extrage o corabie misterioasă, descoperită în adâncuri.

Lucrările de la înnisipări au fost stopate, iar acum așteaptă avize din partea Ministerului Culturii.

Munţi de nisip, lăsaţi de izbelişte

Pentru epava estimată că ar avea aproape 200 de ani, este nevoie de un arheolog scafandru care să o expertizeze, dar România nu are așa ceva. Constructorul a propus să o înglobeze în noua plajă și apoi să fie cercetată mai ușor pe uscat.

„Birocrația asta deja știe toată lumea, e ceva foarte greu de depășit. Lăsat așa de izbeliște, munții aștia de nisip, pentru turiștii care vin cu copiii e într-adevăr un pericol”, au spus localnicii.

Ministerul Culturii ne-a trimis în decembrie o adresă prin care ne solicită modificarea documentației pentru aviz, astfel încât să descriem metoda de lucru cu acoperirea epavei cu nisip și excavarea de pe uscat, cu specificarea clară a interdicției utilizării scafandrilor.

Așteptăm modificarea avizului Ministerului Culturii. Odată obținut avizul se poate aduce plaja în profilul final, cu acest nisip care acum este pus relativ haotic, urmând a se face excavarea și cercetarea arheologică de pe uscat”, a zis un contructor, pentru Digi24.

Apele Române aşteaptă avize

Beneficiarul plajelor lărgite este compania Apele Române, care așteaptă după același minister ca să-și dea avizul. Lucrările, care se ridică la aproximativ 430 de milioane de lei, fără TVA, ar trebui să fie gata pe 30 ianuarie.

Când se vor termina, plaja din Eforie Sud va măsura 50 de hectare.

author avatar
Andrei Ștefan
527 afisari

3 COMENTARII

  1. Tara de cretini. Te omoara cainii, nu termini drumuri ca tre sa faci spurcaciuni la ursi si lilieci.Toti umbla dupa spaga. L-am omorat degeaba pe Ceausescu. In urma lui au ramas gunoaiele, lichele, hoti drogati,prostituate, analfabeti cu diplome si doctorate, doctori care te omoara. manele si spagari

  2. Lărgirea plajelor este o prostie uriașă. O epavă de 200 ani nu. Avem arheologi scafandri. Că un nemernici dă din gură că nu, e una, dar ziaristul nu știe să verifice?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger