AcasăNewsBiris, acuzatii grave: Veneau alegerile. S-a facut un fel de japca. Vorbim...

Biris, acuzatii grave: Veneau alegerile. S-a facut un fel de japca. Vorbim de miliarde de lei

Controverselor iscate de plecarea sa intempestiva din cadrul Ministerului Finantelor, pe fondul scandalului iscat de proiectul de ordonanta privind modificarea Codului Fiscal, i se mai adauga una. Cea iscata de o serie de declaratii decente facute Gabriel Biris care arata, de aceasta data, cu degetul in directia ANAF-ului si a fostului Executiv.

Intr-un interviu acordat „Capital”, Biris vorbeste despre „excesele ANAF”, in cazul anularii unor coduri de TVA, dar si in cazul unor decizii de impunere insotite de plangeri penale, situatii in care contribuabilii s-au adresat instantei si au avut castig de cauza. „E o tendinta pe care am sesizat-o la sfarsitul anului 2014 si care s-a acutizat in 2015. Guvernul a trebuit sa ia bani de undeva, sa poata justifica, pe baza incasarilor mari, scaderea TVA, pentru ca veneau alegerile. S-a facut un fel de japca. In momentul in care bagi banii in buzunarele oamenilor asa se numeste”, a sustinut fostul secretar de stat in ministerul condus de Anca Dragu.

Totodata, Biris a dat de inteles ca, in curand, va veni data scadente. Adica momentul la care sumele respective vor trebui returnate din directia statului catre contribuabili. „Valoarea contestatiilor depuse in urma controalelor, la ANAF, e de 8,5 miliarde de lei. Probabil ca mai mult de jumatate va trebui data inapoi, depinde si cat a recuperat statul in acest timp. Vorbim de miliarde de lei pe care statul va trebui sa le dea inapoi si probabil si cu dobanzi si cheltuieli de judecata”, a atras atentia Biris, in cadrul aceluiasi interviu.

author avatar
eNational
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger